Warre’s
Da William Warre bosatte sig i Oporto i 1729, var han næppe klar over, at hans efterkommere i de følgende århundrede ville hellige sig fremstillingen af portvin – længere end nogen anden britisk portvinsfamilie. William Warre kom hurtigt til at spille en fremtrædende rolle i portvinshandelen. I 1882 ankom skotten Andrew James Symington til Oporto, hvor han hurtigt indgik et samarbejde med Warre’s, et samarbejde, der fortsatte frem til 1960’erne, hvor Symington overtog virksomheden 100 %.
Warre’s råder over nogle af de bedste vinmarker og et af Douros fornemmeste vinslotte. Quinta da Cavadinha i Pinhao-floddalen er Warre’s stolthed og en af regionens fineste vingårde.
Premium portvin
Warre’s har længe været kendt for sine store Vintage Portvine. De er elegante i stilen og altid med stor finesse. De kommer fra vingårdene Quinta da Cavadinha og Quinta do Bom Retiro Pequeno.
Huset har desuden tradition for at have stort fokus på premium portvin. Således kan 51 % af husets salg karakteriseres som premium. Til sammenligning er den gennemsnitlige mængde af premium portvin fra andre huse omkring 20 %.
Nytænkning
Otima 10 og 20 Year Old Tawny er en revolution i portvinsverdenen. Et nyt koncept, der hjælper med til at renovere portvinens image og nå nye målgrupper. Ikke kun designmæssigt har denne portvin opnået opmærksomhed, også for sin smagsmæssige stil har den høstet medaljer og udmærkelser.
Kongelig hofleverandør
Da William Warre’s sønnesøn, der også hed William, gjorde militærtjeneste under Hertugen af Wellington i den engelsk-portugisiske kamp mod fransk invasion, i den såkaldte Peninsular War fra 1808 - 1812, lagde han samtidig grunden til en fornem dansk tradition.
Når der er vagtskifte blandt officerer i livgarden, hilser man på hinanden i et glas af Den Kongelige Livgardes Portvin. Som eneste portvinshus i Danmark, kan Warre’s skrive Kongelig Hofleverandør på etiketten.
Bæredygtige tiltag hos Warre’s
Warre’s er en del af den prestigefyldte Symington Family Estates, som i årevis har arbejdet på en bæredygtig strategi. Det store og seriøse arbejde resulterede i 2019 med – som det første vinfirma i Portugal – en B Corp Certifikation. En certificering, hvor de enkelte medlemmer skal leve op til meget høje standarder. Men her stopper arbejdet for Symington Familiy Estates ikke. En omfattende bæredygtighedsstrategi, MISSION 2025, blev sat i gang efter certificeringen, og den sigter mod at udvide indsatsen til den økonomiske, sociale og miljømæssige velfærd i de regioner, hvor Symington Family Estates har faciliteter. Der er oprettet fire teams, der arbejder målrettet med henholdsvis: Vinavl & Biodiversitet / Energi, Vand & Bygninger / Emballage & Affald samt Lokalsamfund. Symington er også medlem af International Wineries for Climate Action og Race to Zero, som begge arbejder med bl.a. minimering CO2-aftrykket. Firmaet tænker langsigtet, for muligheden for at producere vin i mange år fremad afhænger af et stabilt klima og et sundt økosystem. Foruden de mange bæredygtige tiltag, har familien også oprettet en fond, The Symington Impact Fund, som giver økonomiske bidrag til projekter i Dourodalen med fokus på samfundstrivsel og -sundhed, miljøprojekter og kulturinitiativer.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Minimere vandforbrug
- Reducere energiforbrug
- Reducere CO2-udledning
- Sortere affald
- Emballage – fx FSC certifikation
- Øge biodiversitet
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Ligeløn
- Ligestilling mellem kønnene
- Anti-diskrimination af minoriteter
Ledelsesstyring:
- Diversitet i ledelsen
- Etik- og antikorruption
- Leverandøraftaler
- Bæredygtighedsrapportering
- Ekstern forsikring
Information
R. Barão Forrester 86, 4431-901 Vila Nova de Gaia, Portugal