Marziano Abbona

Marziano Abbona

Marziano Abbona har sine kældre i Dogliani, der en del af Langhe i den sydlige del af Piemonte - og er et af top-vinhusene i området. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970.

I begyndelsen fremstillede de udelukkende Dolcetto-vine - og derfor er Abbona et af de få vinhuse, der virkelig forstår at få det optimale ud af Dolcetto-druen, der er en vanskelig drue at arbejde med.

Vinen Papà Celso er den Dolcetto-vin der flest gange har modtaget 3 glas i Gamberro Rosso, og Papa Celso er områdets ledestjerne, som alle prøver at efterligne. Abbona er ikke kun Dolcetto – faktisk fremstiller Abbona en lang række klassiske vine fra Piemonte, men også et par vine der understreger Abbonas innovative sider.

Piemonte når det er bedst

Marziano Abbonas filosofi er, at vinene skal være typiske Piemonte-vine ved at udtrykke området og druernes typiske egenskaber. Derfor bruges også de store, historiske tønder (på italiensk; Botti) på 2.500, 3.500 og 5.000 liter, hvor vinen får ekstra lang maceration (udblødningstid), og hvor skallerne holdes nede i mosten for ekstra ekstraktion. Alt sammen ved kontrollerede temperaturer.

I det berømte Barolo-område ejer Abbona egne vinmarker ved byerne Novello og Monforte D’Alba. Begge steder fremragende marker med den rigtige hældning og gamle vinstokke med en alder på mellem 25 og 40 år. Et perfekt udgangspunkt til at fremstille perfekte Baroloer.

I Barbaresco og Alba fremstiller Abbona andre klassiske vine fra Piemonte. Specielt hans Rinaldi Barbera D’Alba – en barriquelagret Barbera-vin, er klasser over hvad der normalt kommer fra dette område.

Bæredygtige tiltag hos Marziano Abbona

Familien Abbona er på en bæredygtighedsrejse, hvor der arbejdes mod fuld implementering af økologi. Nogle af husets vine er officielt certificerede under European Organic Agriculture, vi kender som ”det grønne blad”. Marziano Abbonas bæredygtighed starter i vinmarkerne, hvor der hverken sprøjtes med herbicider eller pesticider. Der bruges udelukkende organisk gødning og i kælderen sker gæringen spontant uden brug af kommerciel gær. Samtidig følger vinhuset også forordningen omkring minimering af vand- og energiforbrug, affaldssortering mv. For eksempel produceres al elektricitet ved hjælp af egne solpaneler.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Reducere CO2-udledning
  • Sortere affald

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligestilling mellem kønnene
  • Menneskerettigheder

Information

ss Borgata San Luigi, 40 12063 Dogliani CN, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt