Umberto Cesari
Firmaet og familien
Siden er kvaliteten af vinene steget, og der er blevet købt mere jord – i dag er ejendommen på 90 ha. Ejendommen er delt op i forskellige marker, hver med sin egen karakter. De hedder La Casetta, Parolino, Ca Grande og Laurento. Vejret er middelhavsklima med friske briser fra de omkringliggende bjerge. Alle vinmarker er beplantet så de har det optimale forhold til lyset: syd – sydvest for rødvinenes vedkommende og øst – nordøst for hvidvinenes vedkommende.
Markerne
Hele beplantningen af vinstokkene er foretaget i samarbejde med professor Intrieri, chef for Bologna’s landbrugsuniversitet, et af målene har været at bevare så mange gamle vinstokke som muligt. De 30 år gamle vinstokke giver et mindre udbytte, men til gengæld en mere koncentreret og aromatisk vin.
Hovedparten af druerne kommer fra egne marker. En mindre del købes dog fra naboer, der dyrker druerne efter Cesaris anvisninger. Alle druerne vinificeres og tappes på ejendommen. Dyrkningen af vinmarkerne udføres med maksimal respekt for naturen, og der anvendes organisk tankegang i henhold til EU direktiv 2078.
Bæredygtige tiltag hos Umberto Cesari
Umberto Cesari mener ikke, at vine kan laves uden at vise respekt for naturen. Af denne grund følger vinhuset både bæredygtighedsprogrammet SQNPI og det fælleseuropæiske, økologiske certificeringsprogram European Organic Agriculture. Begge programmer inspirerer og guider vinhuset til nye bæredygtige tiltag og brug af ny teknologi, som går hånd i hånd med generationers allerede gode og bæredygtige traditioner for både miljø og socialt ansvar. Det er ambitionen, at alle vine fra den 180 hektar store vingård skal være certificeret økologiske inden for en kort årrække, men allerede i dag arbejder de med flere projekter, som f.eks. dækafgrøder i vinmarkerne, som beskytter mod erosion og samtidig øger biodiversiteten. For at sikre jordens vitalitet anvendes kun organisk gødning (vermi-kompost), og brugen af zeolit (pulveriseret sten) minimerer brugen af kunstvanding. Ikke mindst monitoreres hver enkelt vinmark med nyeste teknologi for hele tiden at kunne reagere på de aktuelle behov for hver enkel parcel. I forbindelse med Umberto Cesaris arbejde med reducering af CO2, bruges kun naturlige propper og letvægts-glasflasker.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Minimere vandforbrug
- Reducere energiforbrug
- Reducere CO2-udledning
- Sortere affald
- Emballage – fx FSC certifikation
- Øge biodiversitet
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Overskudsdeling
- Ligestilling mellem kønnene
- Anti-diskrimination af minoriteter
- Børne- og tvangsarbejde
- Menneskerettigheder
Ledelsesstyring:
- Etik- og antikorruption
- Databeskyttelsespolitik
Information
Via Stanzano, 2160 40024 Castel San Pietro Terme BO, Italien