Oddbird
Kvinden bag Oddbird
Svenske Moa Gürbüzer er kvinden bag Oddbird. Som socialrådgiver og familieterapeut stod det ellers ikke umiddelbart i kortene, at hun skulle være ophavskvinde til et verdensomspændende vinhus. Men efter i to årtier at have arbejdet med hovedsageligt alkoholrelaterede familieproblematikker har hun fra første parket set, hvilken samfundsskadelig effekt et overdrevet forbrug af alkohol kan have.
En ny tilgang til vin
Moa Gürbüzer var overrasket over mængden af tilbagevendende alkoholrelaterede udfordringer, og det gik op for hende, at der var behov for at ændre noget. Derfor sagde hun sit job op, og i 2013 grundlagde hun Oddbird. Visionen var at sætte spørgsmålstegn ved – og ændre – samfundets normer for alkohol. Det ville hun gøre ved at skabe vine i verdensklasse, men sørge for at befri dem for alkohol først. Og det lykkedes – i dag er Oddbird den største producent af vine uden alkohol i hele Skandinavien.
Frigørelsen fra alkoholBefrielsen – eller frigørelsen – fra alkohol beskriver både den proces, Oddbird bruger for at fremstille sine vine uden alkohol og befrielsen fra den almindelige alkoholkultur. Frigørelsen fra normer og en forudindtaget holdning om, at man ikke kan fejre noget uden alkohol. Samtidig taler frigørelsen ind i muligheden for at vælge, om man ønsker sin vin med eller uden alkohol.
Kun det bedste er godt nok
Vinhuset stiller store krav til både leverandører af druer og til produktionen generelt. Det betyder, at druesorterne til Oddbirds vine er nøje udvalgt, så de sikrer en bestemt smag. Ikke alle druer er skabt ens, og derfor udvælger Oddbird kun de bedste druer fra de bedste vingårde i de bedste regioner. Den store kvalitetsbevidsthed har resulteret i en række vine i verdensklasse.
Fremstillingen af vine befriet for alkohol
Oddbirds vine er fremstillet på samme måde som traditionelle vine og tager således arven op fra det gamle vinhåndværk. Når vinene skal befries for alkohol, bruges en patenteret teknologi.Vinene lagres i op til 12 måneder, hvorefter de befries for alkohol – ganske nænsomt, så naturens egne smage bevares.