Delgado Zuleta Palo Cortado - Monteagudo

Spanien
Spanien
Jerez

Fremragende Palo Cortado tappet fra et gammelt Solera-system og vinen er i snit 12-14 år gammel ved aftapning.

Læs mere

Fremragende Palo Cortado tappet fra et gammelt Solera-system og vinen er i snit 12-14 år gammel ved aftapning.

Læs mere
    Palo Cortado - Monteagudo
    225
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Mørkt fjerkræ
    Ost
    Røget kød
    Tapas
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Abrikos

    Abrikos

    Valnød

    Valnød

    Læder

    Læder

    Kanel

    Kanel

    Kamille

    Kamille

    Citron

    Citron

    Æble

    Æble

    Druer
    Palomino Fino

    Beskrivelse

    Den fineste Palo Cortado fra Bodegas Delgado Zuleta. I kælderen udvælger kældermesteren de bedste fade af Fino der markeres med Palo og hvis de udvikler sig i den rigtige retning, så bliver de inkluderet i det eksklusive Solera-system. Efter i snit at have lagret 12-14 år, så aftappes den forstærkede vin fra Solera’en og frigives.
    I glasset har vinen den smukkeste gyldne farve som rav. Duften er præget af cedertræ, karamel, hasselnødder, tørret frugt, tobak og de fineste kaffebønner. Smagen er overraskende letløbende med tanke på at vinen holder 19 % alkohol. Alkoholen er fuldstændig integreret i vinen efter den lange lagring. 

    En vin der sagtens kan nydes uden noget på tallerkenen, men vil også være et originalt og fremragende match til grillet blæksprutte, risotto med svampe, sortfodsskinke, og så tager den gerne kampen op med særdeles modne oste.

    Vinen holder sig frisk i op mod en måned efter flasken er blevet åbnet. Bør serveres ved 7-8 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
    Produceret af Delgado Zuleta
    Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt