Chilensk rødvin
Blødhed, fylde og pålidelighed kendetegner rødvin fra Chile. Det har gjort chilensk rødvin populært. Chilensk rødvin er nok mest kendt for de mange gode hverdagsvine, men byder også på mere raffinerede og forfinede rødvine med stort potentiale.

Chilensk rødvin
Blødhed, fylde og pålidelighed kendetegner rødvin fra Chile. Det har gjort chilensk rødvin populært. Chilensk rødvin er nok mest kendt for de mange gode hverdagsvine, men byder også på mere raffinerede og forfinede rødvine med stort potentiale.
Bestem selv et prisinterval
(0)
(0)
Cabernet Sauvignon - Gran Reserve 2019
Dejlig blød og fyldig vin med indsmigrende brombær, blomme, chokolade og vanille i smagen og flot udblødte tanniner...
Læs mereCarmenère 2021
Kompleks, elegant og rank vin med intens bouquet af bær, krydderier og vanille. Flot velafbalanceret vin med skønne, bløde tanniner.
Læs mereCarmenère - Estate Bottled 2021
Flot dybrød vin med smag af blomme, kirsebær og chokolade. Fantastisk madvin, karakterfuld, men meget alsidig.
Cabernet Sauvignon - Reserva 2023
Fyldig, elegant og frugtrig vin med en flot mørkerød farve og en behagelig bouquet med spor af solbær, blomme og jordbær understøttet af pikante vanille-noter.
Læs mereMerlot - Reserve, Colchagua Valley 2022
Blød, fyldig vin med fin balance mellem tannin og frugt og flotte noter af kirsebær, blomme og vanille.
Pinot Noir - Reserve 2022
Elegant, frugtrig, forførende Pinot Noir med skønne noter af kaffe, ckokolade og friske hindbær. Flot frugt, dejlig frisk med fin fylde.
Læs mereMerlot - Estate Bottled 2022
Fløjlsblød Merlot med medium fylde Vinen er halvtør og byder på blomme og kirsebær, som de dominerende smagsindtryk.
Læs merePinot Noir 2022
Elegant, lækker og afrundet vin med en intens og frisk bouquet af røde frugter, roser, krydderier og lidt chokolade.
Læs mereChile er et Cabernet Sauvignon-land
Den mest udbredte rødvinsdrue i Chile er Cabernet Sauvignon. Den indgår i over 50 % af landets rødvine. Næststørst er Merlot-druen, ligesom Syrah er en drue, der er på vej frem i Chile.
En anden drue som er på hastig fremmarch er Carmenère-druen, der blev indført fra Bordeaux-området i slutningen af det 19. århundrede. Den minder meget om Merlot, og anses af mange i dag for Chiles nationaldrue. Carmenère giver nogle helt fantastiske, plysbløde rødvine med et strejf af tobakssmag, kaffe og læder blandt duft- og smagsnoterne.
Tidligere var det især druesorten Pais, der stod for hovedparten af rødvinsproduktionen. Den blev indført fra Spanien i det 16. århundrede, hvor den var kendt under navnet Listán Prieto. Druen er stadig meget udbredt i dag, men bruges primært til at producere lokale drikkevine.
Kun få som producerer enkeltmarksvine
De fleste chilenske vine produceres ved at blande druer eller druesorter fra forskellige vinmarker. Derfor har de fleste vinproducenter oftest vinmarker fordelt over alle de chilenske vindistrikter. På den måde bliver det muligt at komponere en rødvin, der udnytter de forskellige karakteristika og kvaliteter, som de enkelte distrikters jordbund og klima giver.
Det giver nogle meget ensartede og behagelige rødvine, der er lette at konsumere. Det har gjort chilensk rødvin populært hos mange store hotel- og restaurationskæder, fordi de derved kan få en god, ensartet vin, som alle gæster vil synes om.
Metoden giver dog også nogle mere karismatiske og distingverede rødvine, som f.eks. dem der produceres af vinhuset De Martino. Det er en af de nære samarbejdspartnere, vi har i det sydamerikanske vinland. Huset har eksisteret i over 80 år og har hele vejen igennem været drevet af de fire generationer af De Martino-familien, som er vokset op med vin.
De producerer nogle helt unikke vine baseret på Camenére-druen, som er høstet på deres mere end 350 vinmarker fordelt over hele Chile. Vinene er væsentligt mere raffinerede og har større personlighed end hovedparten af de chilenske vine og kendere mener ligefrem at De Martino’s vine på det nærmeste har sin nationalitet imod sig.
Der findes dog også enkelte vinproducenter, der håndhæver den franske terroir-model og udelukkende producerer vine af druer fra den samme mark. En sådan producent er en af vores andre samarbejdspartnere i Chile, vinhuset Chono, som har taget navn efter en krigerisk indianerstamme, som engang levede i dette område. Filosofien bag husets vine er netop at frembringe det ypperste, som en drue kan præstere, hvis den plantes i det rette terroir.