Moncaro Spumante - Organic
Italien
Marche
Flot Spumante med fine bobler og noter af grønne æbler, lidt ristede mandler og lime, samt klassiske Verdecchio-påmindelser i smagen.
Læs mereFlot Spumante med fine bobler og noter af grønne æbler, lidt ristede mandler og lime, samt klassiske Verdecchio-påmindelser i smagen.
Læs mere
139
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Tapas
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Fersken
Mandel
Olivenolie
Havsalt
Pære
Citron
Druer
Verdicchio
Beskrivelse
Moncaro Organic Spumante er fremstillet udelukkende på tidligt høstede økologisk dyrkede Verdicchio-druer fra Ancona-provinsen i Marche. Druerne høstes med håndkraft og inden druerne er fuldmodne så de bibeholder friskheden med et relativt højt indhold af syre. Efter en nænsom presning af druerne, sættes gæringen i gang ved lav temperatur i ståltanke. I begyndelsen af januar, året efter druerne er høstet, sættes anden gæring i gang, der foregår ståltanke i 4 måneder. I forbindelse med aftapningen tilsættes ”dosage” så sukkerindholdet kommer op 13,5 g/liter. Moncaro Organic Spumante har en let strågul farve med et strejf af grønligt skær. I bouqueten findes lidt grønne æbler og lidt ristede mandler. I glasset har den mange fine bobler og i smagen finder man klassiske Verdecchio-påmindelser med grønne nuancer fra lime og friske æbler samt et behageligt touch af nødder. Nyd den på den terrassen, som aperitif eller til skaldyr eller andre lette retter.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Moncaro
Grundlaget for Moncaro starter i 1964, hvor en gruppe vindyrkede dannede ’Società Cooperativa’ med det formål sammen at højne kvaliteten af vinmarkerne i Marche, og i 1970 byggede de vinkælderen ’Cantina di Montecarotto’ som senere blev til navnet Moncaro. I dag er Moncaro et vin-cooperativ der siden den første høst i 1971 har høstet stor anerkendelse for sine vine, sin filosofi og som allerede i 1980 var frontløbere for økologi og bæredygtig vinproduktion.