Purato Rosé - Halvflaske 2022

Italien
Italien
Sicilien

Vidunderlig, saftig og frugtflot rosé lavet på økologisk dyrkede druer. Syditaliensk i både stil og smag med en flot mørk farve.

Læs mere

Vidunderlig, saftig og frugtflot rosé lavet på økologisk dyrkede druer. Syditaliensk i både stil og smag med en flot mørk farve.

Læs mere
  • Ecological
  • Sustainable
Rosé - Halvflaske 2022
75
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Skaldyr
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Druer
Nero D´Avola

Beskrivelse

"Mother Nature på flaske." Sådan kunne man faktisk godt beskrive denne skønne Purato-vin. Den er nemlig slet ikke tilsat noget som helst unaturligt – ikke engang uden på flaskerne. Emballagen, etiketter og kapsler er 100% miljøvenlig, og flasken er lavet af 85% genbrugsglas.

Økologisk dyrkede druer

Sicilien har optimale forhold for dyrkning af økologisk frugt. Denne vin er fremstillet af Nero d'Avola, der er den mest udbredte rødvinsdrue på Sicilien. Den mørke drue (’Nero’ betyder ’sort’) er af stor historisk betydning for Sicilien, hvor byen Avola på øens sydøstlige kyst, i middelalderen var udgangspunkt for handel og immigration. Dengang blev druen ofte brugt på det italienske fastland til at give mindre vine mere farve og krop.

I det meste af det 20. århundrede er Nero d’Avola primært blevet brugt som blandingsdrue, men det ændrede sig ved begyndelsen af det 21. århundrede, og i dag er det almindeligt at se Nero d’Avola som en enkeltsortsvin. Vine på denne drue sammenlignes ofte med Syrah, da druernes vækstbetingelser ligner hinanden med Siciliens varme middelhavsklima.

Saftig og frugtig

Stilen og smagen på denne vin er udpræget syditaliensk med masser af saft og frugt. Lækker duft af røde sommerbær som hindbær og brombær med strejf af blodappelsin og citrus. Smagen er balanceret med flot syre og en relativt lang afslutning. Alt i alt en vidunderlig rosévin med en flot, mørk farve og frugt og saftighed i massevis – med god samvittighed.

Læs hele beskrivelsen
H - Feudo di Santa Tresa - wide - 10_Edit.jpg
Produceret af Feudo di Santa Tresa
Feudo di Santa Tresa er en 50 ha. stor ejendom, der ligger ved Vittoria på den østlige del af Sicilien. Vin- og olivenpressen fra ejendommens start i 1697 kan stadig ses på ejendommen. Området regnes for et af de bedste til rødvinsdyrkning på Sicilien. Naturen viser sig fra sin bedste på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinhuset er kendt for at dyrke de lokale sicilianske druer på økologisk vis.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt