Masseria Surani Negroamaro Sorani - Rosé 2023
Italien
Puglia
Vilde jordbær og kirsebær er de dominerende smagsindtryk i denne elegante rosé. Smagen er dejlig tør og med et let bid i eftersmagen.
Læs mereVilde jordbær og kirsebær er de dominerende smagsindtryk i denne elegante rosé. Smagen er dejlig tør og med et let bid i eftersmagen.
Læs mere
165
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær
Blomme
Solbær
Hindbær
Rose
Druer
Negroamaro
Beskrivelse
Helios er fremstillet af Negroamaro-druer. Vinen har efter presningen haft skindkontakt i 24 timer for at opnå den flotte laksefarve. Selve gæringen af vinen tager 10 dage, hvorefter vinen klargøres og tappes på flaske og ligger og "modner" i 4 måneder inden den frigives til salg. Vilde jordbær og kirsebær er de dominerende smagsindtryk i bouquet og smag. Smagen er elegant, tør og med et let bid i eftersmagen der gør Helios perfekt til fisk, aperitif og salater.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Masseria Surani
Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.