M. Chapoutier Marius Rosé by Michel Chapoutier 2023
Frankrig
Pays d'Oc
Smuk rosé i provencalsk stil med fine florale noter. Smagen er ren og sprød, med sarte underliggende noter af litchi og ferskner, og en god forfriskende syre.
Læs mereSmuk rosé i provencalsk stil med fine florale noter. Smagen er ren og sprød, med sarte underliggende noter af litchi og ferskner, og en god forfriskende syre.
Læs mere
105
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Sushi
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Hindbær
Ribs
Kirsebær
Grønt æble
Honning
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Druer
Cinsault
Grenache
Beskrivelse
”En god vin, er en vin du har lyst til at smage igen”. Dette evigt gyldige udsagn kommer fra Rhône-specialisten Michel Chapoutiers oldefar, Marius, og det er dette glade budskab Michel nu vil bære videre med Marius-serien fra det sydlige Frankrig. Alle imødekommende, glade og ukomplicerede vine, der ikke kræver særlige lejligheder at nyde, men som alligevel hæver sig ikke så lidt over dagligdagsniveauet. Marius Rosé fremstilles på de klassiske druer Grenache og Cinsault, dyrket i ler- og kalkholdige jorder, med en østvendt eksponering. I fremstillingsprocessen omstikkes vinen kortvarigt og forsigtigt, for at bibeholde mest mulig friskhed og samtidig give vinen karakter og fylde. Gæringen forløber ved lave temperaturer over ca. 15 dage, og vinen lager efterfølgende med bærmen i rustfri stål- og cementtanke i 3-4 måneder, inden frigivelse til salg. Marius Rosé har en smuk, sart farve, der leder tankerne hen på Provence, duftmæssigt understøttet af fine florale noter. Smagen er ren og sprød, med sarte underliggende noter af litchi og ferskner, og en god forfriskende og underliggende syre.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.