Château D'Esclans Garrus 2022
Smidig og elegant kult-rosévin med aromaer af lette bær, citrus, fersken og et hint af fløde. Smagen er fokuseret og dyb med modne hvide frugter, et krydret præg og lyse røde bær.
Læs mereSmidig og elegant kult-rosévin med aromaer af lette bær, citrus, fersken og et hint af fløde. Smagen er fokuseret og dyb med modne hvide frugter, et krydret præg og lyse røde bær.
Læs mereHindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Hvordan smager verdens bedste rosévin? Sådan her. I hvert fald hvis du spørger nogle af de førende vinkritikere som James Suckling, Robert Parker og Jancis Robinson. Og det er bare for at nævne nogle få. Garrus stjal overskrifterne, da Sacha Lichine lancerede sin serie af nu verdensberømte rosévine, og det var der al mulig grund til. Udover at være verdens dyreste rosévin er Garrus også den mest fænomenale.
Kælen, magisk kult-rosévin
Garrus er en elegant rosévin med subtil nuancerigdom, flot gylden ferskenfarve og komplekse aromaer af lette bær, citrus, fersken og et hint af fløde. Smagen er fokuseret, dyb, liflig og udsøgt med modne hvide frugter, et krydret præg og lysende af klare røde bær. Kroppen er fyldig, men samtidig exceptionelt smidig og let med en snorlige og citrusagtig syre, der spiller perfekt sammen med de fine underliggende fadnoter. Med Garrus får du en raffineret smagsrigdom, der fuldstændig udvider, hvad en rosévin fra Provence kan være. Fænomenal, fabelagtig og fuldkommen magisk kultrosévin.
Kompleks Bourgogne-stil
Vinen er lavet på druerne Grenache, Rolle og Syrah, der kommer fra op til 80 år gamle vinstokke på husets bedste marker. Druerne plukkes i de tidlige morgentimer for at sikre friskheden i druerne. Herefter presses en lille andel af druerne nænsomt, mens størstedelen af druesaften opnås gennem fritløbende most. Vinen fadlagrer herefter i ti måneder med sit bundfald og røres ugentligt. Denne metode kendes fra Bourgogne og kaldes bâtonnage og giver vinen den kompleksitet, tekstur og fylde, som vi kender fra Côtes d’Ors bedste Chardonnay-vine.
Perfekt til fed fisk, kalvekød og skaldyr
Garrus er en rosévin, der kæler og kræser for dine smagsløg. Derfor er vinen også den ultimative nydelse til skaldyrsdelikatesser, fed fisk, lam, kalv og lettere anretninger.
Om årgang 2019:
"This is really something for a rosé. Very powerful yet subtle aromas and flavors of dried strawberry, sliced lemon, mineral and a pinch of salt. Some fresh-herb undertones, such as sage. Hint of coconut. It’s full-bodied, yet so tight and compact with fantastic freshness and length. Goes on for minutes." – James Suckling
"As with Les Clans, this is from old vines (up to 100 years old in the case of Garrus), fermented and aged in 600l oak casks. It also shares with a sibling an ability to really deliver an above-average rosé, with subtle persistency and grip. This has an expansive mid palate that promises raspberry, redcurrant, rosemary and orange peel notes, along with pulses of minerality and a slate-textured finish. Definitely not a wine that needs to be left just for the summer months, this is a brilliant rosé that delivers on expectations." – Decanter
"A pale, coppery rosé, the 2019 Cotes de Provence Rose Garrus is largely old-vine Grenache with a splash of Rolle (Vermentino). Barrel-fermented and aged almost a year in a mix of new and used demi-muids, it's silkier and more refined in feel than the Les Clans, with the oak playing more in the background. It still hints at pencil shavings on the nose, paired with white peach, cantaloupe and citrus notes, and it is still full-bodied on the palate, but it's silky and fine, with a gentle underlay of stone dust and a long, lingering finish." – The Wine Advocate