Umberto Cesari Sangiovese/Merlot - Yemula 2021
Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot fra italienske Umberto Cesari. I vinen kombineres de fine, rene kirsebær noter af Sangiovese med den bløde silkesvøbte frugt af Merlot.
Læs mereModerne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot fra italienske Umberto Cesari. I vinen kombineres de fine, rene kirsebær noter af Sangiovese med den bløde silkesvøbte frugt af Merlot.
Læs merepris
Før 279 kr.
Kirsebær
Blomme
Chokolade
Urter
Vanilje
Tomat
Balsamico
Oregano
Espresso
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En hyldest til byen
I 1997 lykkedes det Umberto Cesari at købe nogle fantastiske vinmarker beliggende på skråningerne ved byerne Castel Pietro og historiske Imola, som er kendt som Ferrari´s hjemmebane. Navnet på denne topvin fra Umberto Cesari er Yemula, som er en hyldest til Imola-byens antikke historie. Navnet er inspireret af byens romerske navn, Jémula. Vinen hylder både områdets historiske betydning og de moderne tendenser inden for vindyrkning.
En sand mester
Cesari er kendt som ”Sangiovese-mesteren” med hans unikke vine som Tauleto og Laurento. I Yemula kombinerer han Sangiovese-druens kirsebær-frugtighed med den mere bløde og fyldige Merlot-drue. Druesammensætningen er 70 % Sangiovese og 30 % Merlot, hvilket er det samme som i mange Supertoscanere. Druerne er selekterede og håndhøstede og vinen lagrer i 500 liters Allier træfade i 18 måneder. Cesari’s ønske ved Yemula er at fadlagringen er et velintegreret element i vinen, uden at være for dominerende.
Frugtdreven og moderne
Yemula er en yderst flot vin med en rubinrød farve med flotte kirsebær og hindbær noter der vælter op af glasset. Smagen er elegant, balanceret og yderst kompleks med noter af vanille og silkebløde tanniner. Yemula er en vin, som i bedste moderne stil kan nydes i sin ungdom, men vinen kan sagtens klare op til 8 år i kælderen.
Italiensk madpartner
Yemula er med sin flotte fyldighed fra Merlot og friskhed fra Sangiovese en genial ledsager til alskens retter i det italienske køkken. Yemula går fortrinligt til antipasti som prosciutto og andre tørrede pølser, tomat-baserede retter som osso buco og til en lækker bøf af det bedste oksekød. Yemula er også en fin vin at nyde for sig selv i godt selskab.