Umberto Cesari Sangiovese - Laurento Riserva 2021
Forrygende "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. En charmerende rødvin med stor frugtsødme og en saftig smag der byder på Sangiovese-noter af kirsebær, modne solbær og krydderi.
Læs mereForrygende "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. En charmerende rødvin med stor frugtsødme og en saftig smag der byder på Sangiovese-noter af kirsebær, modne solbær og krydderi.
Læs mereFør 199 kr.
Kirsebær
Tomat
Balsamico
Oregano
Espresso
Hindbær
Urter
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
"Mini-Brunello" fra Cesari
Vinelskere kan takke mesterproducenten Umberto Cesari for den høje kvalitet, der i dag kendetegner Sangiovese-vine. Han var nemlig en af de første vinproducenter, der så potentialet i den fantastiske drue. Lige siden 1965 har han arbejdet målrettet med at udbrede kendskabet til Sangiovese-druen, som i dag er områdets stolthed. Laurento Riserva udtrykker på elegant vis områdets lokale dyrkningstradition og de umiskendelige karakteristika ved Italiens helt store blå druesort. Er du vild med de klassiske Brunello-vine? Så prøv denne pragtfulde Sangiovese-vin, der byder på et særdeles unikt udtryk af Sangiovese.
Sangiovese-charme
Laurento er en Sangiovese-vin i en frugtig og kraftig italiensk stil. Rødvinen fremviser Sangiovese-druen fra sin mest charmerende side med masser af bærpræg, fadnoter og strukturgivende tanniner. Laurento har en flot, dyb kirsebærfarve med en intens bouquet af modne bær og et strejf af nelliker. Smagen byder på saftige noter af kirsebær, der akkompagneres af flotte toner af morbær, solbær og et strejf af mandel og krydderi. En utrolig harmonisk rødvin og et klassisk eksempel på hvordan Sangiovese-druen kan udtrykke sig i Emilia-Romagna.
En vin i balance
Druerne dyrkes på Umberto Cesaris egne vinmarker, der ligger omkring den lille by Castel San Pietro i Emilia-Romana. Efter plukning gærer druerne, hvorefter de hældes over på 3.000 liters store italienske ”botti”, lavet af slavonsk egetræ. Denne type egetræ har tætte årringe, en mere diskret aroma og et lavere indhold af tanniner end de traditionelle franske og amerikanske egetræssorter. Her lagres vinen i to år, før den hældes over på flasker og sendes på markedet. Brugen af det slavonske egetræ og den lange lagringsperiode er med til at skabe en virkelig perfekt balance mellem fadpræg og frugt. Fadlagring giver vinen en perfekt afrunding, uden at det går ud over friskheden og de elegante kirsebær toner, der kendetegner netop Sangiovese-vine. En behagelig og blød rødvin med stor karakter.
Genial madvin
Laurento er en alsidig madvin, der kan klare en masse forskellige retter. Med sin kraftige struktur så matcher Laurento godt til kødbaseret italienske retter som Osso Buco eller Ragu alla Bolognese. Vinen passer også godt til retter med mørkt fjerkræ som and eller til en lækker sprød flæskesteg. Vinen klarer sig også glimrende til langstidsstegt lammekød.