Terroir Sense Fronteres Vèrtebra de la Figuera 2021
Tatjana og Dominik skabte Terroir Sense Fronteres for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.
Læs mereTatjana og Dominik skabte Terroir Sense Fronteres for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.
Læs mereLæder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Tatjana og Dominik skabte Terroir Sense Fronteres for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat. Vinen skabes på 100% Garnacha fra 40-80 år gamle stokke, der står i 600 meters højde på Figuera-bjerget, det køligste sted i Montsant. Her er faktisk tale om den lokale Garnache Fina-klon, der giver lidt større druer med tyndere skind.
Den gamle klon, de gamle stokke kombineret med den kølige placering, er med til at give vinen et markant Pinot Noir-agtigt udtryk, hvad elegance angår. Vinen har gæret (spontant) og lagret i gamle cementtanke. Efter 6-7 måneder hældes vinen på flaske og frigives, når den er ca. 18 måneder gammel. Helt overdådig og elegant aroma vælter op af glasset, med nuancer af bl.a. granatæble, jordbær, cocktailbær, urter, sort te og lakrids. På tungen sendes ens tanker i retning af de fineste producenter i Côte de Nuits med en snert af mesterlig Grenache fra f.eks. Emmanuel Reynauds vine lidt længere syd på. En vin, der bør smages af alle, der elsker underspillet vin, som ikke praler fra glasset, men blot spiller på sin elegance og kølighed. Kan sagtens gemmes op til 15 år fra høståret, men vinen smager ubeskriveligt godt allerede i sin ungdom.
”Vèrtebra de la Figuera 2018 er ren garnacha, ja faktisk garnacha fina fra 700 meters højde i rødt ler med højt indhold af gips. Huber og Peceric har tre vine fra forskellige pletter og jordbunde i La Sierra de Montsant; Pas de Deux (700 moh.), Vèrtebra (700 moh.) og ikke mindst Guix Vermell (800 moh.). Vèrtebra er nok tidligt plukket, men smager overhovedet ikke ”grønt”, omvendt holder den på garnacha-frugtens pinot noir-agtige tilbøjeligheder… 94/100” – Rene Langdahl, Gastro
“The pure Garnacha 2019 Vèrtebra de la Figuera comes from 40- to 80-year-old organically farmed vines in the village of La Figuera at 600 meters in altitude, where the soils are composed of alternate layers of red clay and gypsum. It fermented with indigenous yeasts in concrete, where it matured for six months before bottling. This is quite similar in its aromatic palette to the 2019 Negre, with notes of licorice and Mediterranean herbs and a little more finesse and nuance. This is a little rounder and has a little more ripeness and velvety tannins. This is all about finesse and elegance. 93/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate