Terroir Al Limit Les Manyes 2018
En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed.
Læs mereEn vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed.
Læs merepris

Før 2.195 kr.

Læder

Hindbær

Blomme

Jordbær

Tørrede urter

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed. Vi er meget langt fra klassisk tung og fadpræget stor spansk vin, Les Manyes nydes af de samme, som holder af f.eks. Château Rayas og de bedste vine fra Bourgogne eller Piemonte. Marken (dyrket biodynamisk) er beliggende på toppen ved landsbyen Scala Dei i 800 meters højde, lige på grænsen til Montsant. En særlig, lokal klon af Grenache – Garnacha Peluda – vokser her og giver lavere sukkerniveau end den mere normale klon. Dermed opnår vi lidt lavere alkoholniveau, selv i dette varme klima. Efter høst gærer vinen naturligt med ’whole cluster’ i cementtanke, hvor vinen også lagrer i 15-16 måneder, før den hældes på flaske. Den frigives, når den er ca. 24 måneder gammel. Det her er Grenache på den helt store klinge.
Efter lidt tid i glasset begynder den unge vin at åbne op med nuancer af bl.a. hindbær, jordbær, violer, sød lakrids, cocktailbær og garrique. På tungen er vinen ekstremt intens og kompleks allerede i sin ungdom, men også let og elegant, som når Grenache sender ens tanker mod Bourgogne. En vin, der efterlader et enormt indtryk på alle fronter. Disse sjældne kultvine bliver ofte serveret til smagninger i selskab med andre af verdens mest eftertragtede vine, men den fortjener faktisk at blive serveret sammen med stegt eller grillet kød, måske med grillede grøntsager og en sauce med masser af urter. Den kan klare det mest og vil gerne have noget modspil på tallerkenen. Nyder man Les Manyes i sin ungdom, anbefaler vi at give den en lille time i en karaffel inden servering ved 13-14 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret.
