Tajapiera Amarone della Valpolicella Classico 2019
Uendelig fløjlsblød og dyb, vibrerende mørk i farven, fed og fyldig og utrolig flot afrundet. Flot frugtvifte af især kirsebær og enorm power.
Læs mereUendelig fløjlsblød og dyb, vibrerende mørk i farven, fed og fyldig og utrolig flot afrundet. Flot frugtvifte af især kirsebær og enorm power.
Læs mere

Kirsebær

Kanel

Chokolade

Mandel

Blåbær

Brombær

Figen

Sort peber

Tørrede urter

Tranebær

Skovbær
Beskrivelse
Den måske mest specielle "vinopskrift" der findes, kunne være den der står bag Amarone della Valpolicella. Vinene som er overordentlig populære i Danmark er også blandt de mest intense, mest koncentrerede og fyldige rødvine der findes. Fidusen er at lade druerne til vinen tørre til nærmest rosinstatus, så at det der kan presses ud af saft, er så koncentreret, at det faktisk er den rene nektar. Amarone kommer dog i flere forskellige stilarter. Det er kun i Veneto, at man laver Amarone og vinstilen fik så sent som i 2010 DOCG-status. Det er de tre lokale druer Corvina, Rondinella og Molinare der anvendes til vinen. Tajapiera er uendelig fløjlsblød og dyb, vibrerende mørk i farven, fed og fyldig og meget flot afrundet. Fuld af flot frugt - især kirsebær og med enorm power, en rigtig populær og vellykket Amarone.

