Sessola Appassimento 2023
Italien
Puglia
Flot økologisk, klassisk Appassimento-vin. Kraftfuld, rustik smag, der smidiggøres af fine blommetoner, masser af frugt og fin blød tannin.
Læs mereFlot økologisk, klassisk Appassimento-vin. Kraftfuld, rustik smag, der smidiggøres af fine blommetoner, masser af frugt og fin blød tannin.
Læs mereSpar 29%
Før 139 kr.
99
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Kalv
Lam
Okse
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Blomme
Solbær
Timian
Rose
Chokolade
Urter
Vanilje
Jordbær
Fersken
Kanel
Druer
Negroamaro
Merlot
Primitivo
Beskrivelse
Sessola er fremstillet af økologisk dyrkede druer fra Puglien. Druesammentsætningen er 60% Negroamaro, 25% Primitivo og 15% Merlot. En del af druerne til vinen har ligget til tørre i 14 dage, efter høsten, inden presning. Det betyder mindre udbytte, men til gengæld en mere koncentreret most og et højere sukkerindhold. De tre forskellige druesorter sammenstikkes efter endt gæring og lagrer i store træfade i 3 måneder for at afrunde vinen inden den aftappes. Sessola er en typisk Appassimentovin fra Puglien med alle de kvaliteter der gør denne type vin så populær. Dyb kirsebærfarve i glasset. I bouqueten finder man mørk chokolade med et strejf af vanille. Smagen er kraftig, hvor Negroamaros rustikke smag smidiggøres af Primitivo’s blommenuancer og Merlot giver frugt og fin blød tannin til vinen. Sessola bør serveres let afkølet ved 18 grader.
Læs hele beskrivelsen
Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.