Ripasso Valpolicella Classico Superiore - Halvflaske 2021
Italien
Veneto
Valpolicella Classico
Skøn, klassisk Ripasso. Fyldig, moden og varm i smagen med duft af kirsebærsten og et lifligt strejf af mandel i eftersmagen.
Læs mereSkøn, klassisk Ripasso. Fyldig, moden og varm i smagen med duft af kirsebærsten og et lifligt strejf af mandel i eftersmagen.
Læs mere
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Flødebaserede retter
Grill og barbecue
Italiensk mad
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Kanel

Chokolade

Mandel

Blåbær

Brombær

Figen

Sort peber

Tørrede urter

Tranebær

Skovbær
Druer
Corvina
Rondinella
Molinara

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Tommasi-familien var blandt de første i Valpolicella til at fremstille "Ripasso", ligesom de har været blandt forkæmperne for at få indført den nye regel om at en producent kun kan producere 2 flasker Ripasso for hver flaske Amarone. Formålet er at bevare en høj kvalitet af Ripasso. Ripasso er den proces, som består i at give en allerede færdig Valpolicella-vin en ekstra gæring i et fad med rester af drueskallerne fra en færdiggæret Amarone. Resultatet bliver en fyldigere vin med et højere alkoholindhold. Druesammensætningen er 70 % Corvina, 25 % Rondinella og 5 % Molinara, som lagrer 18 måneder i 3.500 liters slavonske fade inden aftapningen. Farven er intens mørkerød, fyldig moden og med et strejf af kirsebærsten i bouqueten. Smagen er tør, varm og fyldig med et strejf af mandel i eftersmagen.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Tommasi
Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.

Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.