Raúl Pérez Ultreia Valtuille 2021
Den første enkeltmarksvin som Raúl Pérez nogensinde lavede. Vinen er i dag en af Bierzo mest eftertragtede vine. En rødvin med udsøgt kompleksitet, der sender ens tanker mod Nordrhône.
Læs mereDen første enkeltmarksvin som Raúl Pérez nogensinde lavede. Vinen er i dag en af Bierzo mest eftertragtede vine. En rødvin med udsøgt kompleksitet, der sender ens tanker mod Nordrhône.
Læs mereKirsebær
Brombær
Skovbær
Skovbund
Jordbær
Blåbær
Tobak
Hindbær
Blomme
Granatæble
Lakrids
Knuste sten
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Årgang 2005 af Ultreia Valtuille var Raùl Pérez’s første enkeltmarksvin. Vinen er navngivet efter byen, hvor Raúl og hans familie holder til, men druerne til vinen kommer fra en lille gammel parcel, der hedder Villegas, hvor jorden er særdeles rig på sand. Med vinstokke væsentligt over de 100 år, består marken her hovedsageligt af Mencia. Her findes dog også Bastardo, også kendt som Trousseau, Alicante Bouchet, som er den lokale klon af Grenache og enkelte hvide sorter på den lille parcel.
Som vanligt hos Raúl foregår gæring ved det naturlige gær. Vinen er derefter først lagret fem måneder i gamle barrique, og efterfølgende 13 måneder i to gamle 1000 liters foudre. Dette skaber blot 2800 flasker årligt. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Valtuille har et fantastisk omdømme og vinen er, år efter år, blandt det mest fortryllende fra Raúl Pérez. Det er et ’must-try’ for alle fans af det fineste og mest elegante Spanien har at byde på.
Klassisk for de bedste vine fra Bierzo og Raúl Pérez, så sender duften ens tanker direkte mod de mest elegante vine lavet af de bedste producenter i det nordlige Rhône. Vinen byder på dragende intensiet og en kompleks aroma pakket med nuancer af violer, røget kød, peber, kirsebær, ribs og asiatiske krydderier. På tungen har vinen et nærmest Burgundisk snit med elegance og finesse, kombineret med imponerende dybde og intensitet.
Valtuille vil de næste 20-25 år fra frigivelse udvikle endnu større kompleksitet og elegance. Nydes vinen ung, kan den med fordel hældes på en karaffel før servering ved 13-14 grader.
“This is serious and designed for the long run, subtle and elegant, with the profile of a grand cru”- The Wine Advocate om 2018 årgangen.