Raúl Pérez Ultreia Rapolao 2021
El Rapolao er en af Bierzos mest berømte marker og en af de køligste. Druerne til denne top vin kommer fra markens absolut ældste vinstokke, hvor nogle af dem er over 100 år gamle.
Læs mereEl Rapolao er en af Bierzos mest berømte marker og en af de køligste. Druerne til denne top vin kommer fra markens absolut ældste vinstokke, hvor nogle af dem er over 100 år gamle.
Læs mereKirsebær
Brombær
Skovbær
Skovbund
Jordbær
Blåbær
Tobak
Hindbær
Blomme
Granatæble
Lakrids
Knuste sten
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
El Rapolao er nok Bierzo’s mest berømte mark og den består hovedsageligt af Mencia, men der findes også en del Bastardo, også kendt som Trousseau og Alicante Bouchet, som er den lokale klon af Grenache. Raúl laver forskellige vine fra El Rapolao, Ultreia vinen er dog med afstand den mest sjældne, hvor druerne kommer fra de ældste vinstokke på marken.
Den naturlige gæring sker i et fad lavet af kastanjetræ og med 100 % ’whole cluster’ gæring. Vinen er lagret i 11 måneder i to brugte 500-liters fade, og en enkel barrique. Dette skaber cirka 1500 flasker. Vinen er hverken klaret eller filtreret
Det er ikke uden grundlag, at de bedste vine fra Bierzo ofte sammenlignes med vinene fra det nordlige Rhone. Ultreia El Rapolao minder utrolig meget om de mest elegante vine fra Nordrhônes Saint-Joseph. Vinen åbner sig med et væld af aromaer som peber, violer, grillet kød, ribs, oliven og lakrids. I smagen har vinen, allerede i sin ungdom, en utrolig kompleksitet og elegance. Den mørke frugt harmonerer ubesværet med den udprægede mineralitet og kølighed i eftersmagen. Vinen vil de næste 15-20 år fra frigivelse udvikle endnu større kompleksitet og elegance. Nydes vinen i sin ungdom, kan vinen med fordel hældes på en karaffel før servering ved 13-14 grader.