Raúl Pérez La Vizcaina - El Rapolao 2021
El Rapolao er en af Bierzos mest berømte marker, hvor langt de fleste vinstokke er over 100 år gamle! En moderne rødvin vin med exceptionel dybde.
Læs mereEl Rapolao er en af Bierzos mest berømte marker, hvor langt de fleste vinstokke er over 100 år gamle! En moderne rødvin vin med exceptionel dybde.
Læs mereKirsebær
Brombær
Skovbær
Skovbund
Jordbær
Blåbær
Tobak
Hindbær
Blomme
Granatæble
Lakrids
Knuste sten
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Raúl Pérez laver forskellige vine under La Vizcaina navnet. Disse vine er baseret på de bedste marker omkring hans hjemby Valtuille de Abajo. El Rapolao er nok Bierzo’s mest berømte mark og den består hovedsageligt af Mencia, men man finder også Bastardo (Trousseau) og Alicante Bouschet, som er en lokal klon af Grenache. Raúl laver forskellige vine fra El Rapolao, men La Vizcaina kommer primært fra den øvre og lidt køligere del af marken, oppe i en højde af 500 meter over havets overflade. I kælderen hersker altid den naturlige gær, hvor 100 % hele klaser gærer i store gamle egetræsfade. Vinen lagrer efterfølgende i 11 måneder i brugte 225 og 500 liters franske egetræsfade. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning.
Det er ikke uden grund, at de bedste vine fra Bierzo ofte sammenlignes med vinene fra det nordlige Rhône. El Rapolao er skoleeksemplet på dette, da noter af peber, grillet kød, brombær, ribs, oliven og lakrids vælter op af glasset. Smagen er ligeledes kompleks og pakket med mørk kølig frugt, en fantastisk struktur og en lang mineralsk eftersmag. Vinen vil de næste 10-15 år fra frigivelse udvikle endnu større kompleksitet og elegance. Nydes den ung, så har vinen godt af en tur på karaffel inden servering ved 13-14 grader.