Pemo Montepulciano d'Abruzzo 2021
Italien
Abruzzo
Dybrød, fyldig og halvtør rødvin med skønne nuancer af kirsebær og mandler med en utrolig flot balance mellem frugt og tannin.
Læs mereDybrød, fyldig og halvtør rødvin med skønne nuancer af kirsebær og mandler med en utrolig flot balance mellem frugt og tannin.
Læs mere
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Gris
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Vegetariske retter
Smagsnoter

Blomme

Solbær

Timian

Kanel

Brombær
Druer
Montepulciano
Beskrivelse
Pemo består udelukkende af Montepulciano-druer dyrket i områderne omkring Pescara og Chieti i Abruzzo. Montepulciano er en drue der modner relativt sent, så høsten sker i slutningen af september og begyndelsen af oktober måned. Efter druernes ankomst til vinkælderen fjernes stilkene og druerne presses. Mosten ligger sammen med drueskindet i 15 dage under regelmæssig omrøring for at opnå den mørke farve, men også for at trække smagsstoffer ud af drueskindet. Gæringen sættes i gang med en specielt udvalgt gærsort i rustfrie ståltanke ved en temperatur på 26-28 grader og tager 10 dage efterfulgt af malolaktisk gæring i 20-30 dage ved en temperatur på 20 grader. Resultatet er en flot dybrød farve, bouquet af moreller og et strejf af anis. Vinen har en fyldig, halvtør smag med nuancer af kirsebær og mandler med en flot balance mellem frugt og tannin. Vinen må gerne serveres let afkølet, 16 grader.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af The Wine People
The Wine People er et ungt vinfirma, grundlagt i 2009, men folkene bag firmaet har mange har mange års erfaring i vinbranchen. Grundlæggeren, Stefano Girelli, har i mange år været en af de ledende personer i italiensk vinfremstilling og har stået bag mange store vinmærker og også kendte ejendomme i blandt andet Chianti Classico. Et ønske om at prøve noget andet, fik Stefano Girelli til at grundlægge The Wine People med den klare målsætning at producere vin af god kvalitet til en rimelig pris. Vinfremstillingen sker hos udvalgte producenter i forskellige regioner i Italien og som garant for vinens kvalitet er Stefano Ghiocclioli, en af Italiens bedste Winemakere, som Stefano Girelli har arbejdet sammen med siden midten af 1990’erne. Chiocclioli er manden bag mere end 70 ”3 glas” vine i Gambero Rosso og flere 100 point vine i Wine Spectator og Wine Advocate. Stefano Chioccioli sætter lige så stor at ære i at producere gode vine i et rimeligt prisleje, som at være konsulent for de mest kendte ejendomme i kendte områder som f.eks. Toscana.

Abruzzo vinregionen, beliggende i det centrale Italien ved Adriaterhavskysten, er kendt for sine robuste Montepulciano d'Abruzzo-rødvine og friske Trebbiano d'Abruzzo-hvidvine. Områdets varierede terræn, fra kyst til bjerge, giver ideelle vækstbetingelser for vinproduktion. Regionen kombinerer traditionelle vinmetoder med moderne teknikker, hvilket gør den til en spændende destination for vinelskere.