Marziano Abbona Dolcetto di Dogliani - Papa Celso 2023
Italien
Piemonte
Tør, behagelig fyldig vin med en flot syre og meget frugtrig bouquet. I smagen findes flotte nuancer af mandel og lakrids. Et pragteksemplar og vinhusets stolthed!
Læs mereTør, behagelig fyldig vin med en flot syre og meget frugtrig bouquet. I smagen findes flotte nuancer af mandel og lakrids. Et pragteksemplar og vinhusets stolthed!
Læs mere
235
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Blomme
Solbær
Sort peber
Viol
Chokolade
Kakao
Druer
Dolcetto
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Papa Celso er Abbona's stolthed. Vinen er fremstillet udelukkende på Dolcetto-druer der har vokset i Dogliani-området, der ligger i 480 meters højde. Vinmarken vender fra øst mod syd. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år gamle og beplantningen er 5.000 vinstokke pr. ha. Vinhøsten foregår ved håndkraft de sidste 10 dage i september. Gæringen foregår i ståltanke i 5-7 dage ved 28-30 grader og aftapningen foretages normalt det efterfølgende år i august. Papa Celso har en dybrød farve grænsende til det violette. Vinen har en relativ syre, meget frugtrig bouquet og en smag hvor der findes nuancer af mandel og lakrids.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.