Marziano Abbona Barolo - Magnum 2019

Italien
Italien
Piemonte
Barolo
  • Jyllands-Posten
    2020
    2020
    91 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point
  • James Suckling
    2018
    2018
    93 Point

Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2020
    2020
    91 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point
  • James Suckling
    2018
    2018
    93 Point

Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.

Læs mere
    Barolo - Magnum 2019
    749
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Fra en af Marziano Abbonas vinmarker i Monteforte d’Alba, kommer druerne til denne fantastiske rødvin skabt af 100 % Nebbiolo-druer. Druerne er høstet på gamle vinstokke med en alder på gennemsnitlig over 30 år. De ældre vinstokke er kendt for at give en noget mindre udbytte end de yngre. Til gengæld er druerne af en meget højere kvalitet. Et sandt mesterværk af en Barolo-vin.

    Smuk og spillevende

    Marziano Abbonas Barolo har den helt klassiske, flotte røde farve med strejf af smukke orange nuancer. Her får du en spillevende rødvin med en intens bouquet af violer, lakrids og tydelige duftnoter fra den 36 måneders lange fadlagring. Smagen af vinen byder på masser af moden frugt: ribs, kirsebær og jordbær i en elegant og læskende forening med en afrundet syre, der er smukt balanceret med frugtsmagen gennem fadlagringen. Vinen har en dejlig langvarig eftersmag, der byder på mere frugtsmag og flere smagsnoter fra den lange fadlagring.

    Marziano Abbona råder over tilsammen 42 hektar vinmarker i Piemonte, og har skabt vine fra deres vinkældre i Dogliani i den sydlige del af Piemonte siden starten af 1970’erne. Kærligheden til vinen og vinhusets store passion for Barolo skinner tydeligt igennem hele deres produktion. Efter høsten fjernes stilkene fra druerne, inden de presses nænsomt. Efter et døgn fjernes drueskindet fra druerne, hvorefter mosten fyldes på temperaturkontrollerede ståltanke.

    Her foregår gæringen hen over den kommende måned, hvorefter vinen hældes over på 2500 liter store træfade. Efter endt malolaktisk gæring ligger vinen på fad i 30 måneder yderligere, før den tappes på flaske. Efter tapningen henstår flaskerne yderligere 3 måneder, inden de bliver sat til salg.

    Perfekt til de gode madoplevelser

    Med denne Barolo fra Marziano Abbona får du en vin, der er god til mange forskellige former for mad. Særligt de lidt mere rustikke retter, der kendes fra både det italienske og franske landkøkken. Vinen passer også perfekt til modne oste.

    Husk i øvrigt at lade vinen ilte i minimum 15-20 minutter før servering. Eller dekantér vinen og server den i en stor karaffel. Server vinen i et stort rødvinsglas med masser af åbning til at nyde duften af violer og lakrids.

    En god gemmevin

    Vinen er en god gemmevin. Selv om den sagtens kan drikkes i sin ungdom. Derfor kan du med fordel investere i den smukke italienske Barolo nu og gemme den til en særlig lejlighed!

    Læs hele beskrivelsen
    H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
    Produceret af Marziano Abbona
    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt