Marziano Abbona Barbera d'Alba - Rinaldi 2022
Italien
Piemonte
Saftig og elegant vin, der dufter af røde bær med et strejf af valnød. Flot syre og god medium fyldig krop.
Læs mereSaftig og elegant vin, der dufter af røde bær med et strejf af valnød. Flot syre og god medium fyldig krop.
Læs mere
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær
Lakrids
Brombær
Urter
Blåbær
Druer
Barbera
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Druen Barbera, som denne vin består 100 % af, er måske en af de aller ældste druer i Piemonte, og det er også den mest udbredte blå druesort. Barbera d'Albas produktionszone ligger i Cuneo-provinsen, og man kan generelt sige at Barbera d'Alba i de bedste tilfælde kan være mere frugtrig, tæt og elegant end Barbera d'Asti. Druerne til denne vin har vokset på kalkholdig og sandet jord, hvilket er det ideelle for Barbera-druen. Vinen lagrer på små egetræsfade i 12 måneder og derefter i 3 måneder på flaske, før den frigives. Vinen har en meget kraftig næse af røde bær. Den har en flot syre, krop og elegance. Den perfekte vin til ”Italiens-elskeren”, der kan lide, at vinen smager af meget - og af Italien!
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.