Marziano Abbona Barbaresco 2020
Italien
Piemonte
Barbaresco
Flot og velstruktureret Barbaresco med elegante frugttoner i eftersmagen. Nydelsesfuld vinoplevelse til bl.a. lettere kødretter.
Læs mereFlot og velstruktureret Barbaresco med elegante frugttoner i eftersmagen. Nydelsesfuld vinoplevelse til bl.a. lettere kødretter.
Læs mere
379
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær
Rose
Læder
Anis
Ler
Blomme
Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Barbaresco har nogle af de samme karakteristika som Barolo og er også lavet på 100 % Nebbiolo, men den er en smule lettere og bliver også hurtigere drikkemoden. I bedste tilfælde kan vinen være mere elegant end Barolo og også mere let drikkelig. Vinmarkerne ligger udelukkende på sydvendte skråninger på kalkholdig jord i en højde af 350 m. Druerne høstes med hånd i begyndelsen af oktober og vinen lagrer i 12 måneder på egetræsfade og derefter i 12 måneder på store, ældre fade. En meget intens og struktureret vin på Nebbiolo-druen med elegante frugttoner i eftersmagen.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.