Maison Louis Jadot Fleurie - Poncereau 2022
Frankrig
Bourgogne
Beaujolais
Elegant, fin og blød, frugtig og floral vin, men også saftig og på sin egen måde ret kraftfuld. Smagen har masser af modne sommerbær og markant syre, der smelter sammen i fin harmonisk finish.
Læs mereElegant, fin og blød, frugtig og floral vin, men også saftig og på sin egen måde ret kraftfuld. Smagen har masser af modne sommerbær og markant syre, der smelter sammen i fin harmonisk finish.
Læs mere
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Fransk landkøkken
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Granatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Druer
Gamay
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Beaujolais hører til den sydligste del af Bourgogne-regionen og Fleurie er en af de 10 Crus'er i Beaujolais, beliggende mellem Villefranche sur Saône og Mâcon. Ca. 815 ha. produceres under Fleurie-Appellationen AOC. Poncereau-parcellen ligger nær Fleurie by, på den nordlige og vestlige side af byen. Den geologiske komposition er ret anderledes lige her, end den er i Côte d'Or. Det øverste lag jordbund er meget tyndt og løst, næsten laksefarvet her og der med krystalsten som subunderlag, og giver en anderledes glat struktur i jordbundslagene. Louis Jadot Fleurie - Poncereau har gennemgået semi-maceration carbonic-gæring, og er der efter fadlagret 8-10 måneder. Det er frugtig og floral vin, blød, fin og elegant, men også saftig og på sin egen måde ret kraftfuld. Teksturen er silkeglat med vidunderlig finesse. Smagen har masser af modne sommerbær og markant syre, der smelter sammen i fin harmonisk finish.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.