Maison Louis Jadot Chorey-les-Beaune Rouge 2021
Flot drikkemoden Pinot Noir med mange komplekse lag, en strukturgivende frugtsyre og væld af brombær og jordbær i bouqueten.
Læs mereFlot drikkemoden Pinot Noir med mange komplekse lag, en strukturgivende frugtsyre og væld af brombær og jordbær i bouqueten.
Læs merepris
Før 349 kr.
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Chorey-les-Beaune Rouge
Chorey-les-Beaune Rouge er en utrolig flot, rank og balanceret vin fra den underkendte appellation Chorey-les-Beaune, med geografisk placering mellem selve Beaune og Aloxe-Corton. Området har stået i skyggen for nogle af disse mere kendte appellationer, og selvom området de seneste år er begyndt at gøre sig bemærket, er priserne stadig til at betale.
Chorey-les-Beaune er beliggende nord for Beaune, ikke langt fra Corton-højen, på en blød bakke i landsbyen Chorey. Området kendes især for sine karakterfulde Pinot Noir-vine. Jordbunden i Chorey-les-Beaune er ler- og kalkholdig og består hovedsageligt af et tykt lag af grus, sand- og småsten – det, der i geologiske termer kaldes alluvium. Frugtbare forhold for Pinot Noir-druen, der her viser sig fra sin ranke og indtagende side.
I kælderen hos Jadot behandles druerne til denne Chorey-les-Beaune med den samme nidkærhed og fokus som fra nogle af de finere appellater i f.eks. Vosne-Romanée og Gevrey-Chambertin. Druerne afstilkes, inden de gærer i store egetræskar og efterfølgende lagres 18 måneder i franske egetræsfade, hvoraf 1/3-del er nye. Præcis som med topvinene fra Jadot.
Vinen er et flot eksempel på en god klassisk rød Bourgogne. Her får du en Pinot Noir med mange komplekse lag og en strukturgivende frugtsyre i smagen, mens duften byder på et væld af brombær og jordbær. Vinen er klar til at blive nydt allerede ved frigivelse, men kan også sagtens gemmes 10 år i kælderen, hvor den vil udvikle endnu flere fine nuancer og større kompleksitet. Fremragende klassisk rød Bourgogne, der vil gøre det godt i selskab med f.eks. kalvekød, gris eller fjerkræ, gerne serveret med masser af svampe og eventuelt en smule trøffel på toppen!