M. Chapoutier Rasteau - Les Gadilles 2022
Frankrig
Rhône
Rasteau
Purpurrød, fyldig og kraftig rødvin med rig smag af frugt og bouquet domineret af røde bær som ribs, hindbær og solbær.
Læs merePurpurrød, fyldig og kraftig rødvin med rig smag af frugt og bouquet domineret af røde bær som ribs, hindbær og solbær.
Læs mere
195
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Vegetariske retter
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Syrah
Mourvèdre
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Rasteau ligger i departementet Vaucluse kun få kilometer fra Montmirailbjerget i den sydlige del af Rhônedalen. Rasteau er fra 2010 blev ophævet fra Côtes-du-Rhône Village til eget "cru" og må således skrive Appellation Rasteau Contrôlée på etiketten. Klimaet er her påvirket af Middelhavet med behagelige varme temperaturer. Vinen består først og fremmest af druesorten Grenache, men over de sidste år har Chapoutier dog også tilføjet en del Syrah og Mourvèdre. Alle tre druesorter, der trives optimalt på dette terroir. En vin med en meget mørk purpurrød farve. Bouqueten er domineret af røde bær, som ribs, solbær og hindbær. Smagen er velafstemt med en flot fylde og kraft, der lover potentiale til mange år frem.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.