M. Chapoutier Côtes du Rhône - Collection Bio, Adunatio 2023

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône

Indsmigrende vin med medium fylde, en rank struktur og silkebløde tanniner. Duften byder på intense påmindelser om røde bær, og underliggende noter af hvid peber.

Læs mere

Indsmigrende vin med medium fylde, en rank struktur og silkebløde tanniner. Duften byder på intense påmindelser om røde bær, og underliggende noter af hvid peber.

Læs mere
  • Ecological
Côtes du Rhône - Collection Bio, Adunatio 2023
165
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Beskrivelse

Druerne til Chapoutiers Côtes du Rhône Collection Bio kommer fra markparceller mellem Gard og Avignon. Terrænet består af Villafranchian terrasser med glatte, runde småsten, der nærmest er den sydlige Rhônedals adelsmærke. De økologisk dyrkede druer afstilkes ved ankomsten til vingården, og gærer i temperaturregulerede cementtanke, men en blid daglig overpumpning for at koncentrere aromaerne, farven og tanninerne. Efter ca. tre uger hældes vinen på ståltanke, og lagrer 9-10 måneder inden aftapning på flaske. Côtes du Rhône Collection Bio fra Michel Chapoutier har en intens rød farve. Duften byder velkommen med intense påmindelser om røde bær, og underliggende noter af hvid peber. Smagen er indsmigrende med en medium fylde, en rank struktur og silkebløde tanniner. En alsidig madvin, der på glimrende vis vil kunne matche ikke alt for kraftfulde kødretter.
Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt