M. Chapoutier Côtes du Rhône - Collection Bio, Adunatio 2023
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône
Indsmigrende vin med medium fylde, en rank struktur og silkebløde tanniner. Duften byder på intense påmindelser om røde bær, og underliggende noter af hvid peber.
Læs mereIndsmigrende vin med medium fylde, en rank struktur og silkebløde tanniner. Duften byder på intense påmindelser om røde bær, og underliggende noter af hvid peber.
Læs mere
165
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Syrah
Beskrivelse
Druerne til Chapoutiers Côtes du Rhône Collection Bio kommer fra markparceller mellem Gard og Avignon. Terrænet består af Villafranchian terrasser med glatte, runde småsten, der nærmest er den sydlige Rhônedals adelsmærke.
De økologisk dyrkede druer afstilkes ved ankomsten til vingården, og gærer i temperaturregulerede cementtanke, men en blid daglig overpumpning for at koncentrere aromaerne, farven og tanninerne. Efter ca. tre uger hældes vinen på ståltanke, og lagrer 9-10 måneder inden aftapning på flaske.
Côtes du Rhône Collection Bio fra Michel Chapoutier har en intens rød farve. Duften byder velkommen med intense påmindelser om røde bær, og underliggende noter af hvid peber. Smagen er indsmigrende med en medium fylde, en rank struktur og silkebløde tanniner. En alsidig madvin, der på glimrende vis vil kunne matche ikke alt for kraftfulde kødretter.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.