M. Chapoutier Avarum, Vacqueyras 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Vacqueyras
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst i test
  • Gastromand
    2018
    2018

Rank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der er fyldig med behagelige og afrundede tanniner.

Læs mere
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst i test
  • Gastromand
    2018
    2018

Rank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der er fyldig med behagelige og afrundede tanniner.

Læs mere
    Avarum, Vacqueyras 2022
    275
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Gris
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Blåbær

    Blåbær

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Grenache
    Mourvèdre

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Vacqueyras er en af Côte du Rhônes landsbyer med ”Cru” status, og grænser op til Gigondas. Stilmæssigt er vinene herfra rankere og mere elegante, sammenlignet med den berømte nabo. M. Chapoutiers Vacqueyras er overvejende fremstillet på Grenache og Mourvèdre, høstet fra terrasser hvor jordbunden består af kalkholdig sandsten, grus og ler. Ved ankomsten til vingården afstilkes druerne, og gærer i cementtanke ved ca. 25 grader med daglige overpumpninger. Vinen eftergærer i cirka fire uger, og den efterfølgende 12 måneder lange lagring sker i en blanding af cementtanke og 600 liter egefade. Vinen har en smuk farve med en tæt, dybrød kerne. Duften er delikat med noter af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der bestemt er fyldig, men som holder sig på den elegante side af smagsspektret, hjulpet på vej af vinens behagelige og afrundede tanniner.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt