M. Chapoutier Areca 2023
En silkeblød økologisk Costières-de-Nîmes med forførende frugtaromaer og subtile krydderinoter. Perfekt til både tunge simreretter og kødbaseret forretter.
Læs mereEn silkeblød økologisk Costières-de-Nîmes med forførende frugtaromaer og subtile krydderinoter. Perfekt til både tunge simreretter og kødbaseret forretter.
Læs mereLæder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Costières-de-Nîmes
Costières-de-Nîmes er en mindre kendt vinregion, der ligger mellem den historiske by Nîmes og den vestlige del af Rhône flodens udmunding. Klimaet her er solrigt og varmt, men der opstår svalende vinde både fra havets indflydelse, samt fra den nordlige mistral, der sikrer det optimale klima for dyrkning af druer. Costières-de-Nîmes skaber vine, der generelt præsenterer stor kvalitet til færre penge end nogle af regionens mere berømte distrikter. Økologiske Areca er et pragteksempel på Costières-de-Nîmes enorme potentiale. Costières-de-Nîmes' unikke terroir består primært af rullesten på en sandet lerbase, der tillader en god dræning og opbygning af vandreserver, hvilket er afgørende for vinenes kvalitet i det solrige klima.
Klassisk Rhône vinificering
Høsten foregår om natten for at bevare druernes friskhed og undvære oxidationen af mosten. Vinificeringen foregår omhyggeligt i betontanke, hvor fuldt afstilkede druer gennemgår en fermentering ved omkring 25°C. Den daglige, blide pumpning over samt 3-4 ugers maceration sikrer en optimal ekstraktion af farve og smag.
Aromatisk og silkeblød
Areca udtrykker sig med en forførende duft af røde frugter, mørke brombær, hvid peber og søde krydderier. På ganen overrasker vinen med sin friskhed og lækre kombination af røde frugter, ledsaget af et strejf af krydderier, blåbær og lakrids. Eftersmagen er silkeblød med finkornede tanniner, der efterlader en varig og behagelig eftersmag.
Fortrinlig madpartner
Areca en alsidig ledsager til både tunge simreretter i vinterhalvåret, men også kødbaseret forretter som Carpaccio, Saltimbocca eller roast beef. Server gerne vinen ved en temperatur på maks 16°C for at fremhæve dens fulde kompleksitet. Vinen smager fantastisk i sin ungdom, men vil udfolde sig med mere kompleksitet de næste 5 år.