M. Chapoutier Areca 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Costières de Nîmes
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022

En silkeblød økologisk Costières-de-Nîmes med forførende frugtaromaer og subtile krydderinoter. Perfekt til både tunge simreretter og kødbaseret forretter.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022

En silkeblød økologisk Costières-de-Nîmes med forførende frugtaromaer og subtile krydderinoter. Perfekt til både tunge simreretter og kødbaseret forretter.

Læs mere
  • Ecological
Areca 2022
139
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Okse
Simreretter
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah
Mourvèdre

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Costières-de-Nîmes

 

Costières-de-Nîmes er en mindre kendt vinregion, der ligger mellem den historiske by Nîmes og den vestlige del af Rhône flodens udmunding. Klimaet her er solrigt og varmt, men der opstår svalende vinde både fra havets indflydelse, samt fra den nordlige mistral, der sikrer det optimale klima for dyrkning af druer. Costières-de-Nîmes skaber vine, der generelt præsenterer stor kvalitet til færre penge end nogle af regionens mere berømte distrikter.  Økologiske Areca er et pragteksempel på Costières-de-Nîmes enorme potentiale.  Costières-de-Nîmes' unikke terroir består primært af rullesten på en sandet lerbase, der tillader en god dræning og opbygning af vandreserver, hvilket er afgørende for vinenes kvalitet i det solrige klima.

 

Klassisk Rhône vinificering

 

Høsten foregår om natten for at bevare druernes friskhed og undvære oxidationen af mosten. Vinificeringen foregår omhyggeligt i betontanke, hvor fuldt afstilkede druer gennemgår en fermentering ved omkring 25°C. Den daglige, blide pumpning over samt 3-4 ugers maceration sikrer en optimal ekstraktion af farve og smag.

 

Aromatisk og silkeblød

 

Areca udtrykker sig med en forførende duft af røde frugter, mørke brombær, hvid peber og søde krydderier. På ganen overrasker vinen med sin friskhed og lækre kombination af røde frugter, ledsaget af et strejf af krydderier, blåbær og lakrids. Eftersmagen er silkeblød med finkornede tanniner, der efterlader en varig og behagelig eftersmag.

 

Fortrinlig madpartner

 

Areca en alsidig ledsager til både tunge simreretter i vinterhalvåret, men også kødbaseret forretter som Carpaccio, Saltimbocca eller roast beef. Server gerne vinen ved en temperatur på maks 16°C for at fremhæve dens fulde kompleksitet. Vinen smager fantastisk i sin ungdom, men vil udfolde sig med mere kompleksitet de næste 5 år.

 

Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt