Legaris Legaris 2021
Økologisk Tempranillo fra højlandet i Ribera Del Duero. Vinen er krydret, dyb og kompleks, men samtidig elegant og præcis. En genial ledsager til kraftige retter med kød.
Læs mereØkologisk Tempranillo fra højlandet i Ribera Del Duero. Vinen er krydret, dyb og kompleks, men samtidig elegant og præcis. En genial ledsager til kraftige retter med kød.
Læs mereKirsebær
Figen
Cedertræ
Tobak
Dild
Blåbær
Lakrids
Beskrivelse
Vin fra højderne
De økologiske Tempranillo-druer til Legaris kommer fra to marker i henholdsvis 800 og 900 meters højde. Kombinationen af de gamle stokke, den lerede jord og døgnets ekstreme temperaturskift, medvirker til at vinen har en anden unik karakter end vinene fra lavlandet. Det kan være en af grundene til, at de lokale kalder druen for Tinto Fino, fremfor Tempranillo. I Ribera del Duero er Tempranillo-druerne mindre, har tykkere skal og højere syreniveau. Disse karaktertræk skaber vine med stor kompleksitet og dybde.
Maksimal respekt, minimal indgriben
I vineriet er tilgangen den samme som i vinmarkerne; respekt for traditioner og med minimal indgriben. De høstede druer køres efter høst straks til vineriet, så de ankommer i bedste stand. Efter afstilkning får druerne lov til at macerere køligt i et døgns tid, inden gæringen går i gang. I gæringstankene holdes temperaturen nede på 24⁰C, så Tempranillo-druens karakter bevares bedst muligt. Den lave temperatur er også ensbetydende med en mildere ekstraktion og dermed mere elegance. Efter gæringen ligger vinen 9 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade.
Alsidig madvin
Den karakteristiske mørke farve, kryddernoterne i næsen og de mørke, modne frugter viser Tempranillo-druen fra sin bedste side. Her er både blommer, kirsebær, mokka og chokoladenoter, der sammen med krydderierne giver en vin med en god portion dybde og tyngde. Fadlagringen fornemmes, men dominerer slet ikke duften eller smagen. Dermed bevarer vinen sin friske karakter med små, fine antydninger af mynte. Eftersmagen er lang og fyldig, så her er det oplagt at overveje grillet eller braiseret okse-, lammekød eller vildt, gerne akkompagneret af en kraftig sauce eller glace. Vinen har en fantastisk krydderprofil, der matcher perfekt til braiserede retter med rodfrugter, bønner og urter. Skal grillen tændes, så tøv heller ikke med at ledsage kødet med auberginer, squash, svampe eller søde kartofler.