Henri Bourgeois Petit Bourgeois - Rouge 2022
Frankrig
Loire
Forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin.
Læs mereForfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin.
Læs mere
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Jordbær
Hindbær
Peberfrugt
Chilipeber
Skovbær
Kirsebær
Solbær
Druer
Cabernet Franc
Beskrivelse
Druerne til denne vin kommer fra Loires fladland vest for Sancerre, og var tidligere kendt under navnet Jardin de la France – Frankrigs have, da områdets gennemsnitstemperaturer og nedbørsmængder passer glimrende til dyrkning af grønsager og ikke mindst vin. Små bønder, med hvem Domaine Henri Bourgeois har langtidskontrakter, leverer her fra druer til huset fremragende entry-level serie, Petit Bourgeois. Henvisningen til småborgerskabet har i denne henseende intet at gøre med en social kategorisering, sikkert blot at vinen hæver sig ikke så lidt over det jævne.
Petit Bourgeois er åbningsnummeret fra Henri Bourgeois, og er i dette tilfælde fremstillet af Cabernet Franc-druer, der er den mest udbredte rødvinsdrue i den vestlige del af Loire, hvor den i modsætning til Bordeaux, fremstår lettere, med mindre syre og mere indsmigrende frugt. Druerne til Petit Bourgeois Rouge macererer i 10-12 dage, for at ekstrahere flest mulige aromastoffer ud af druerne, og efter endt alkoholgæring gennemgår vinen også andengæring – den såkaldte malolaktiske gæring, hvor æblesyren transformeres til den mildere mælkesyre. Resultatet er en forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin. Petit Bourgeois Rouge bør nydes til lettere retter – f.eks. lyst fjerkræ, og med en serveringstemperatur omkring 14 grader.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.