Fumey-Chatelain Trousseau - Vieilles Vignes 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
    94 Point
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
  • Parkers Wine Advocate
    2022
    2022
    93 Point

Forrygende Trousseau fra gamle vinstokke omkring Montigny Les Arsures i Arbois, høstet fra parceller rige på kalksten.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
    94 Point
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
  • Parkers Wine Advocate
    2022
    2022
    93 Point

Forrygende Trousseau fra gamle vinstokke omkring Montigny Les Arsures i Arbois, høstet fra parceller rige på kalksten.

Læs mere
    Trousseau - Vieilles Vignes 2022
    409
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Tapas
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Brombær

    Brombær

    Skovbær

    Skovbær

    Skovbund

    Skovbund

    Jordbær

    Jordbær

    Druer
    Trousseau

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Trousseau fra gamle vinstokke omkring Montigny Les Arsures (Arbois), hvor man i 1962 og 1970 har plantet vinstokke på de kalkstensrige jorde. I kælderen hersker der som altid kun det naturlige gær, Vinen gærer med 50 % ’whole cluster’ og gennemgår cirka 20 dages maceration inden lagring i 10 måneder i gamle store foudre på 2000 liter. Vinen er hverken klaret eller firtreret før aftapning og frigives først efter seks måneder i flasken. Trousseau kan, i de bedste tilfælde, have nærmest samme forførende aroma som Nebbiolo fra Piemonte. Fumey Chatelains Trousseau er et pragteksemplar på dette. Allerede i vinens ungdom har duften en udsøgt kompleksitet af mere end blot ung frugt. På næsten mødes du af noter af sort te, roser, lyse røde bær, tobak og sød lakrids. På tungen er vinen utrolig letløbende kombineret med de fineste små tanniner i eftersmagen, der er med til at give vinen struktur og et seriøst potentiale for udvikling.

    En fremragende vin i selskab med charcuteri, grillet eller stegt lyst kød med svampe og urter, eller til et bredt udvalg af vegetariske retter. Vinen bør serveres ved 14-15 grader og vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt