Fumey-Chatelain Ploussard - Brouille Ménage 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Fremragende Ploussard fra gamle vinstokke omkring Arbois og Montigny og parceller rige på mergelsten.

Læs mere

Fremragende Ploussard fra gamle vinstokke omkring Arbois og Montigny og parceller rige på mergelsten.

Læs mere
    Ploussard - Brouille Ménage 2022
    375
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Tapas
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Skovbær

    Skovbær

    Svampe

    Svampe

    Druer
    Ploussard

    Beskrivelse

    Klassisk Ploussard fra parceller omkring Arbois og Montigny, med gamle vinstokke plantet i 1952 og 1970. Parcellerne er særligt rige på mergelsten, som Marin på Fumey-Chatelain giver det bedste udtryk for Ploussard. Marin mener Ploussard er den mest delikate drue han arbejder med og behandler den meget nænsomt. Druerne afstilkes ved håndkraft og han fylder forsigtigt gæringskaret med små spande. Efter ca. 20 dages maceration lagrer vinen i gamle foudre af egetræ på 2000 liter i ca. 10 måneder. Ingen filtrering eller klaring før aftapning og vinen frigives efter godt seks måneder i flasken. Helt lys og med klar transparent kant står vinen allerede i sin ungdom. Duften er pakket med bl.a. lyse røde bær, knust kalk, grøn te, blomster og appelsinskal. På tungen er vinen letløbende og saftig, men med fornem dybde og koncentration i den fine røde frugt. Klassisk elegant og seriøs ’vin soif’, der ikke blot slukker ens tørst, men også efterlader et imponerende indtryk i den lange eftersmag. Fremragende som hyggevin med lidt charcutteri, eller til et bredt udvalg af f.eks. vegetariske retter med svampe, lyst kød fra grillen eller stegt fisk serveret med svampe og urter. Bør serveres ved 13-14 grader og vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt