Fumey-Chatelain Pinot Noir - Aux Mélinaux 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Klassisk kølig Jura Pinot Noir fra Aux Mélinaux hvor jorden er meget rig på kalksten.v

Læs mere

Klassisk kølig Jura Pinot Noir fra Aux Mélinaux hvor jorden er meget rig på kalksten.v

Læs mere
    Pinot Noir - Aux Mélinaux 2022
    359
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Tapas
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Beskrivelse

    Vinen hed tidligere hed Remonte en Ligne, men er nu opkaldt efter en lille parcel i Arbois, der er tilplantet med Pinot Noir tilbage i 2002. I kælderen hersker som altid det naturlige gær, 100 % ’whole cluster’ og vinen gennemgår 20 dages maceration inden 12 måneders lagring i gamle fade på 228 liter. Ingen filtrering eller klaring før aftapning og vinen frigives efter godt seks måneder i flasken.

    Vinen har en meget åben og forførende aroma pakket med ribs, hindbær, blomster, sød lakrids og sort te. I smagen fornemmes virkelig det mineralske og kølige terroir. Det er den slags vin, der på magisk vis kombinerer lethed med stor koncentration og dybde i frugten.

    Oplagt i selskab med forskelligt charcuteri, fjerkræ, kalv og gris, gerne serveret med svampe og grillede eller stegte grøntsager. Vinen bør serveres ved 13-14 grader og vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt