Francis Ford Coppola Winery The Wines of Francis Ford Coppola - Pinot Noir 2022

USA
USA
Californien
Monterey County
  • René Langdahl
    2022
    2022
    90 point

Saftig, intens og frisk Monterey Pinot Noir af kvalitet fra Coppolas kyndige hænder.

Læs mere
  • René Langdahl
    2022
    2022
    90 point

Saftig, intens og frisk Monterey Pinot Noir af kvalitet fra Coppolas kyndige hænder.

Læs mere
    The Wines of Francis Ford Coppola - Pinot Noir 2022
    229
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Trøffel
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Kølig og saftig Pinot

    En elegant, frugtdreven og kølig Pinot, der et glimrende eksempel på hvorfor Monterrey er blandt de mest undervurderede distrikter for dyrkning af Pinot Noir.

    The Wines of FC

    The Wines of Francis Coppola vine er fantastiske vine skabt på nøje udvalgte druer fra specifikke terroirs i Californien. Etiketten prydes af Eleanor Coppolas håndskrift, som er baseret på det originale etiketdesign fra familiens første vine, der blev tappet i starten af 1980'erne. Fire årtier senere er denne serie både en hyldest til fortiden, men også bevis på vinhuset stræben på innovation.

    Pinot klima

    Den vestlige del af Monterey County AVA i Californien er beriget med et unikt kystnært klima, der påvirkes af kølige briser fra Monterey Bay. Dette skaber gunstige betingelser for dyrkning af Pinot Noir druer, der trives i det kølige klima og den lange vækstsæson. Vækstsæsonen præges af en masse solskin, samt eftermiddagsbriser og aftentåge, der sikrer langsom modning, og tilmed bevarer et godt syreniveau i druerne.

    Frisk med subtilt fadpræg

    Vinen lagrer tilmed 5 måneder i franske egetræsfade, hvilket giver vinen fylde og kompleksitet.  I glasset dufter vinen af solmodne kirsebær, muskatnød, og hindbær. På palleten går bærnoterne igen med subtile smagsnoter af karamel. Med en middelfyldige krop og lette strukturgivende tanniner, kombineret med en opfriskende syre, kulminerer vinen i en lang og ren eftersmag.

    Alsidig madvin

    En saftig Pinot Noir som denne kan sagtens nydes uden mad. Dog løftes vinen til nye højder af at blive matchet med mørkt eller lyst fjerkræ, kalvekød, retter med morkler eller til et godt stykke oksemørbrad. Servér gerne ved 12-14 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    Entrance_-Photo-Chad-Keig-h (1).jpg
    Produceret af Francis Ford Coppola Winery
    Navnet lyder måske bekendt. Foruden ikoniske og Oscar-værdige film står legendariske Francis Ford Coppola i dag bag det kvalitetsdrevne Francis Ford Coppola Winery, som er kendt for sine fantastiske californiske vine, der demonstrerer Coppolas sans for kvalitet, æstetik og godt håndværk.
    Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra californien området i USA
    Monterey vinområde er en AVA (American Viticultural Area, den amerikanske vin-klassifikation svarende til det franske AOC ) i den nordlige del af Californiens Central Coast. Monterey er et kulturelt og oplevelsesmæssigt mekka, og er udødeliggjort af f.eks. John Steinbeck der boede her, mens han skrev bl.a. Øst For Paradis, og siden 1958 den årlige Jazz Festuvak som har præsenteret både Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, og Billie Holiday. Vinmæssigt er det især Chardonnay og Pinot Noir der dyrkes, og områdets vinstil er at betragte som ”cool-climate”. Den maritime indflydelse, briserne og tågebankerne fra Stillehavet giver den så eftertragtede kombination af varme dage og kølige nætter og morgener.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt