Francis Ford Coppola Winery Archimedes - Alexander Valley 2021

USA
USA
Californien
Sonoma County

Coppolas top vin er præcisionshåndværk når det er bedst. En bredskuldret Cabernet Sauvignon med stor smagsintensitet og lagringspotentiale.

Læs mere

Coppolas top vin er præcisionshåndværk når det er bedst. En bredskuldret Cabernet Sauvignon med stor smagsintensitet og lagringspotentiale.

Læs mere
    Archimedes - Alexander Valley 2021
    649
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Cabernet Sauvignon

    Beskrivelse

    Archimedes

    Archimedes er Francis Coppolas mest berømte top vin. Opkaldt efter både den historiske matematiker og Coppolas onkel Archie, hylder Archimedes-vinen en lidenskab for fysik, matematik og vin. Etiketten fremviser den historiske skildring af Archimedes' spejl, der tæmmede solens stråler i krig mod romerne.

    Alexander Valley

    Archimedes skabes i begrænsede mængder fra tre af de absolut bedste vinmarker i Alexander Valley. Archimedes Vineyard, beliggende over tågegrænsen i 620 m, det varmere Dayton Vineyard i det nordlige Alexander Valley med den veldrænende lertype Josephine, samt The Farrow Ranch Vineyard. I kælderen lagrer Archimedes i hele 20 måneder i franske egetræsfade, hvor 80% er nye. 

    Stor amerikansk Cab

    I glasset har vinen en utrolig intens rubinrød farve med fængslende aromaer af blåbær, solbær, mørk chokolade og et strejf af lakrids. I smagen byder vinen på dyb smagskoncentration med intense noter af mørke bær noter, vanilje, blomme og fornemme fadnoter. Archimedes er en muskuløs vin med en enorm smagsintensitet og en utrolig lang eftersmag. En nærmest aristokratisk vin, der kun vil udvikle større kompleksitet de næste 25 år. Nyd den som meditationsvin eller til et godt stykke velhængt oksekød.

    Læs hele beskrivelsen

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt