
Kirsebær

Tomat

Balsamico

Oregano

Espresso

Hindbær

Urter

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Hvor almindelig Chianti Classico frigives til markedet relativt hurtigt, er der andre krav til Chianti i Riserva-kategorien. Alkoholprocenten skal være en anelse højere, og lagringsmæssigt er kravet minimum to år. Druerne til Fèlsinas Berardenga Chianti Classico Riserva høstes fra forskellige sydvestvendte parceller i Castelnuovo Berardenga. Højdemæssigt ligger parcellerne mellem 320 420 m.o.h., og med forskelligartede jordbundsforhold sikrer det en enestående kompleksitet til den færdige vin. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk i de tre første uger af oktober, og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 14-16 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen dels i mellemstørre fade af slavonsk eg, dels i små franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 12-16 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 3-6 måneders flaskelagring. Vinen er ganske vidunderlig velstruktureret og dyb og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn af sorte kirsebær, engelsk lakrids, røg, espressokaffe og friske grønne urter. En yderst seriøs vin, der imponerer årgang efter årgang.

