Famille Hugel Pinot Noir- Grossi Laüe 2014
Frankrig
Alsace
Smuk Pinot Noir efter burgundisk forbillede, der byder på syrlige kirsebær og ribs, med underliggende ristede toner fra opholdet i egefade, holdt stramt på plads af vitale og ranke tanniner.
Læs mereSmuk Pinot Noir efter burgundisk forbillede, der byder på syrlige kirsebær og ribs, med underliggende ristede toner fra opholdet i egefade, holdt stramt på plads af vitale og ranke tanniner.
Læs mere
475
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Med årgang 2010 startede et nyt og spændende kapitel for Famille Hugel. Deres ambitioner og ønsker om endnu højere kvalitetsniveauer betød, at deres Jubilée kvalitetsniveau udgik, og blev erstattet af Grossi Laüe.
Med Grossi Laüe vinene demonstrerer Famille Hugel, at Alsace er Frankrigs mest spændende region for tiden. Pflostig-marken med sine kalkstensholdige jorder, leverer ikke blot druer til Hugels bedste Pinot Gris. Også Pinot Noir synes at trives med rødderne dybt nede i Pflostigs finkornede muschelkalk og granit, der på den kølige højderyg der kaldes Rosenbourg i markens sydlige ende, giver ideelle dyrkningsbetingelser for Pinot Noir. Hugels Pinot Noir Grossi Laüe er blevet til efter burgundisk forbillede, med vinifikation i barriques hvoraf 20% er nye. Vinen lagrer efterfølgende i ti måneder inden en let filtrering inden aftapning. Vinens stil er kølig, og byder på syrlige kirsebær og ribs, med underliggende ristede toner fra opholdet i egefade, holdt stramt på plads af vitale og ranke tanniner. Pinot Noir Grossi Laüe har endnu ikke vist sit fulde potentiale. Dertil har den sikkert brug for yderligere 5-10 år lagring.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Famille Hugel
De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frederic Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre. Famille Hugel betragtes den dag i dag som et af de mest betydningsfulde Alsaciske vinhuse.
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir...