Cuna Pinot Noir 2019
Slank og elegant vin med alle Pinot Noir-druens røde bær og elegante syrestruktur. Den er forfriskende og mange-facetteret, med en længeblivende og præcis eftersmag.
Læs mereSlank og elegant vin med alle Pinot Noir-druens røde bær og elegante syrestruktur. Den er forfriskende og mange-facetteret, med en længeblivende og præcis eftersmag.
Læs merepris

Før 399 kr.

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Beskrivelse
Cuna er håndværk af den fineste slags. Manuelt arbejde, udført med en nænsom præcision. Druerne høstes i mange omgange, fra starten af sept. til start okt. Drueklaserne sorteres og afstilkes, men i de senere år er fermentering af hele klaser blevet mere og mere anvendt af Federico Staderini. Drueklaserne hældes således blot op i store trægæringsfade på 500 eller 700 liter – en teknik der er kraftigt inspireret af fremgangsmåden i Bourgogne. Metoden har til formål at bibeholde Pinot Noir druens og dyrkningsstedets karakteristika. Macerations- og gæringsprocessen, med løbende nedtrædning af druerne forløber typisk over 17-25 dage, hvorefter de enkelte parceller lagres i gamle egefade i op til 18 måneder, inden vinen håndaftappes og lagrer yderligere 12 måneder i flaske. Vinen aftappes med blot 5 mm luft mellem prop og vin, mod normalt omkring 15 mm. Dette er Federicos sikring af, at vinen er blevet transporteret og opbevaret korrekt. Med det begrænses luftlag i flasken, vil en for varm opbevaring hurtigere presse proppen op af flasken. Og så er det din egen skyld, som Federico siger. Cuna er overraskende feminin og elegant, og besiddende alle Pinot Noir druens røde bær og elegante syrestruktur. Den er forfriskende og mange-facetteret, med en længeblivende og præcis eftersmag. Vinen bør selvsagt skænkes i store Bourgogneglas, med en starttemperatur omkring 12-14 grader. Efter 5-10 minutter i glasset vil vinen afsløre subtile lag og et sjældent raffinement.

