Corte Loto Appassimento - Edizione Limitata 2023
Flot, balanceret Appassimento, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå. Her får du saft, kraft og silkebløde tanniner.
Læs mereFlot, balanceret Appassimento, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå. Her får du saft, kraft og silkebløde tanniner.
Læs mereKirsebær
Blomme
Solbær
Timian
Rose
Kanel
Brombær
Skovbær
Hindbær
Beskrivelse
Corte Loto er alt det, man forbinder med en syditaliensk Appassimento: Her får du kraft, saft og fint afstemt sødme i rendyrket Amarone-stil. Vinen skabes i Italiens hæl Puglien, hvor mange af de populære Appassimento-vine, der er blevet så populære herhjemme, kommer fra. Druesammensætningen er Lambrusco Grasparossa, Montelpulciano og Negroamaro. Her i Puglien nyder druerne godt af de varme temperaturer, de regelmæssige regnbyger og de lune briser sydfra i sommerhalvåret. Optimale betingelser til at modne druerne til perfektion.
Appassimento betyder ’at visne’ og henviser til den tørringsproces, som druerne undergår for at få den koncentrerede smag med blommer og rosiner, som kendetegner denne italienske vintype. Tørringsprocessen begynder i oktober, når druerne har opnået perfekt modenhed. Stilken skæres, mens druen endnu sidder på stokken. Efter to uger håndhøstes druerne og druerne presses og gærer herefter på druekvas og skaller. Den koncentrerede most lagres 3-4 måneder, hvilket afrunder vinen og giver fine vaniljetoner til vinen.
Corte Loto Appassimento fremstår dyb rubinrød i glasset med fine noter af krydderier, chokolade og vanilje i næsen. I smagen har vinen dybde, fine lag af mørke frugter og silkebløde tanniner. En flot balanceret smagsoplevelse, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå i Veneto. Server vinen til sommerhalvårets grillede kød eller efterårs- og vinterhalvårets retter med stegt and, fuglevildt samt de tungere gryde- og stegeretter.