Château Moncets Château Moncets - Magnum 2020
Letløbende og blød Bordeaux, der er pakket med friske bær og noter af den fineste mørke chokolade.
Læs mereLetløbende og blød Bordeaux, der er pakket med friske bær og noter af den fineste mørke chokolade.
Læs mereJordbær
Hindbær
Peberfrugt
Chilipeber
Skovbær
Kirsebær
Blomme
Chokolade
Urter
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Blot 500 meter nord for Château Petrus finder man markerne på Moncets. Terroiret er stort set det samme, man befinder sig blot på den anden side af den lille bæk, der deler Pomerol og Lalande-de-Pomerol i dette helt flade landskab. Her er alt omlagt til økologisk drift i 2017 og vinene vil fra 2021-årgangen være økologisk certificerede. Udover den bæredygtige tilgang i markerne, hvor man bl.a. har får der græsser i markerne, man har opsat bistader, her er gravet søer til fuglene og generel stor fokus på biodiversitet, så er det dog tilgangen i kælderen der nok adskiller Moncets mest fra mange af naboerne. Alt gærer på den naturlige gær, ingen brug af svovl før eller efter vinificering, ingen overpumpninger og vinene lagres i en blanding af amfora, cementkar og egetræsfade i 18 måneder. Ingen filtrering ved aftapning. Alt efter årgangen er vinen skabt af ca. 90 % Merlot og 10 % Cabernet Franc.
Vinen åbner straks med en fantastisk aroma pakket med friske bær af både den lyse og mørke slags. Her er ingen duft af gammelt cedertræ, som man så ofte finder i Bordeaux, men nærmere en luftig aroma med nuancer af urter, te, appelsin og et diskret præg af den fineste mørke chokolade. Det er dog i smagen, at man for alvor bliver overrasket, for vinen har en fantastisk letløbende og blød stil, uden på nogen måde at gå på kompromis, hvad angår intensitet og dybde. En fantastisk vin allerede i sin ungdom, der dog også vil udvikle endnu større kompleksitet, hvis man gemmer den 5-10 år på langs.
"Skulle jeg vælge med hjertet, og det bør man jo, så var det Moncets, der fyldte min kælder. Et komplet nyt billede af Bordeaux... klimatilpasning ude i marken med valg af kloner og rodstokke med målet: FRISKHED! Proppet med strutsunde jordbær, Rød Orlik, hybente, rooibus-te, saftighed og det magiske er, at det smager umiskendeligt af Pomerol!" - Rene Langdahl, Gastro August 2022