
Kirsebær

Oregano

Kaffe

Tomat

Brombær

Balsamico

Urter

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Casisano Rosso di Montalcino
I den lille toscanske kommune Montalcino skabes nogle af Italiens bedste og mest prestigefyldte rødvine på områdets ypperste druesort Sangiovese. Den vin, Montalcino især kendes for, er Toscanas berømte Brunello di Montalcino, men der skabes også skønne "Mini Brunello", der er friskere og lettere i stilen, som denne dejlige Rosso di Montalcino fra Casisano. Her får du en saftig, pikant smagspalette og en rødvin, der er svær ikke at værdsætte for sin smagsrigdom.
Let og lækker Mini Brunello
Brunello og Rosso di Montalcino har mange lighedstegn, da både ejendommen og druesorten er den samme. Sangiovese Grosso-druerne til Rosso di Montalcino kommer dog fra Podere Casisanos yngre vinstokke og den anden markante forskel til Brunello di Montalcino er den kortere lagringstid, der giver Rosso di Montalcino en flot stil, der er lettere end den klassiske Brunello.
Vinen har sin ungdom en flot rubinrød farve, som efter et par års lagring får et lyst brunligt skær. Casisano Rosso di Montalcino har en blid og frugtagtig aroma af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med flotte smagsnuancer som blomme, ribs, blomme, tobak og mørk chokolade.
Perfekt til pasta- og gryderetter
Rosso di Montalcino er den perfekte ledsager til pastaretter med kød, gryderetter som vildsvin og braiseret svine- eller kalveskank samt bløde og friske oste.

