Brovia Barolo 2019

Italien
Italien
Piemonte
Barolo
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    95 Point
  • Jyllands-Posten
    2019
    2019
    94+ Point
  • Din Vin Guide
    2019
    2019

Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    95 Point
  • Jyllands-Posten
    2019
    2019
    94+ Point
  • Din Vin Guide
    2019
    2019

Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser.

Læs mere
    Barolo 2019
    595
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Foruden de fire eftertragtede Cru-marker byder Brovia også på en Barolo uden markbetegnelse. Brovia Barolo har fået fantastiske omtale af de internationale vinmedier. Cirka 70% af druerne til denne vin kommer fra yngre beplantninger på Brea Cru-marken i den østlige del af Barolo, hvor jordbunden er mere kalkholdig. Vinen er udelukkende fremstillet af "free-run juice", lagret i op til tre år i store franske og slavonske egefade inden den endelige udvælgelse og sammenstikning. Brovias Barolo har en indbydende og varm bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer. I smagen er vinen fast og rank med underliggende mineralske påmindelser, der leder tankerne hen mod Serralunga og Castiglione. Det er således en maskulin vin med en charmerende kerne af røde frugter, der er vævet sammen på smukkeste vis. En usædvanlig charmerende vin, der utvivlsomt vil appellere til den kræsne Barolo-aficionado.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Brovia - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Brovia
    Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt