Brovia Barolo - Garblèt Sué 2020

Italien
Italien
Piemonte
Barolo
  • James Suckling
    2020
    2020
    94 Point
  • Vinous
    2020
    2020
    94 Point

Både bouqueten og smagen byder velkommen med finesserige nuancer af saftige røde kirsebær og modne jordbær, lakrids og kanel, smukt omkranset af en poleret tannin og en herligt forfriskende syre.

Læs mere
  • James Suckling
    2020
    2020
    94 Point
  • Vinous
    2020
    2020
    94 Point

Både bouqueten og smagen byder velkommen med finesserige nuancer af saftige røde kirsebær og modne jordbær, lakrids og kanel, smukt omkranset af en poleret tannin og en herligt forfriskende syre.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Barolo - Garblèt Sué 2020
    Pris ved 3 stk.
    Mængdepris

    Før 995 kr.

    795
    kr. /stk
    Spar i alt 600 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Blomme

    Blomme

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Nebbiolo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Garblèt Sue’ cru-marken ligger nord for Villero, og man ser den undertiden også navngivet som Altenasso. Marken ligger i Castiglione Falletto i 250 meters højde, med en syd/vestvendt eksponering og en jordbund hovedsageligt bestående af kalksten, sand og ler. Nebbiolo-vinstokkene blev beplantede på den 0,7 ha store mark i henholdsvis 1970 og 1979, og den årlige gennemsnitsproduktion ligger omkring 3.500 flasker. Druerne håndhøstes typisk i midten af oktober. De macererer og gærer i cementtanke ved 25-29 grader i 20-25 dage, og lagrer i 2-3 år i store franske eller slavonske egefade på 30 eller 40 hl. Aftapningen sker helt uden filtrering. Brovias Garblèt Sue’ er, skønt en geografisk placering nær Villero, en mere tilbageholdende og afdæmpet Barolo, og den typisk vil være tilgængelig tidligere end Brovias øvrige cru-Baroloer. Både bouqueten og smagen byder velkommen med finesserige nuancer af saftige røde kirsebær og modne jordbær, lakrids og kanel, smukt omkranset af en poleret tannin og en herligt forfriskende syre.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Brovia - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Brovia
    Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt