Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Ost
Vildt
Smagsnoter

Læder

Hindbær

Blomme

Jordbær

Tørrede urter

Blåbær

Chokolade

Tobak

Sort peber
Druer
Grenache
Syrah

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En multi award-vindende vin, anerkendt for sin elegance, kvalitet og værdi. Aromaen giver først nys om fine bær, dernæst en smule cedertræ og så krydderier. Tanninerne er bløde og spændstige og skaber harmoni med den lidt kirsebærprægede frugtfornemmelse – i alt smidig, dyb og ekspressiv rødvin – gør sig fantastisk til gryderetter så som marrokansk Tagine, til alt godt kød på grillen og til både gris og mørkt fjerkræ som and.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Boutinot
Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige.
Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.