Adegas Guimaro Finca Capeliños 2022
Ægte kultvin fra Pedro Rodríguez' hånd med kun ca. 1000 flasker om året. Meget krydret og urtet smag med den fineste røde frugt drevet af nuancer af hindbær og skovbær.
Læs mereÆgte kultvin fra Pedro Rodríguez' hånd med kun ca. 1000 flasker om året. Meget krydret og urtet smag med den fineste røde frugt drevet af nuancer af hindbær og skovbær.
Læs mere

Granatæble

Brombær

Lakrids

Knuste sten

Kirsebær

Skovbær

Kanel

Lilje

Tranebær

Chokolade

Krydderier

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En af Ribeira Sacras mest sjældne og eftertragtede vine. Finca Capeliños er en af Guimaros ældste parceller, plantet for mere end 100 år siden med hovedsageligt Mencia, men her er også bl.a. Brancellao, Merenzao (Trousseau), Mouratón og Sousón på den stejle (70%) skråning. De gamle stokke stikker dybt ned i en blanding af skifer, granit og jern. Finca Capeliños er formentlig den mest eftertragtede del af de stejle skråninger i Amandi. Det er da f.eks. også her fra Guimaros parcel, at Raul Perez køber druerne til hans mytiske vin El Pecado.
Gæret ved den naturlige gær i et stort gammelt egetræskar med 100% hele drueklaser og efterfølgende lagret i 10-12 måneder i gamle 225 liters egetræsfade. Ingen filtrering eller klaring ved aftapning.
Duft- og smagenoter
Af de mest sjældne vine fra Guimaro, er Capeliños næsten altid den, der minder mest om de helt store vine i en kølig årgang i Nordrhône. Fantastisk aroma pakket med nuancer af bl.a. brombær, tranebær, nordafrikanske krydderier, sort te, knust skifer (røg), fyrretræ og sorte oliven. De sidste par årgange af Capeliños er gået i en lille smule lysere retning (tidligere høst og kortere maceration). Smagen er stadig meget urtet og krydret i den fineste røde frugt drevet af nuancer af hindbær og skovbær.
Ægte kultvin fra Pedro Rodríguez’ hånd. Desværre giver den gamle parcel blot druer til ca. 1000 flasker hvert år.
Om 2018 -årgangen:
“It's elegant and perfumed, with a medium-bodied palate and great balance. It has the elegant rusticity of the best wines from Ribeira Sacra; it's more powerful and serious than the Pombeiras and also a little more backward, from a very fresh vintage, in line with 2014, one of the best ever. This should be very long-lived, perhaps longer than the Pombeiras; this is more Rhône and Pombeiras more Burgundy. 98/100” – The Wine Advocate, Parker
