Vin Orange Vin Orange 2023
Læskende og stilren orangevin med flotte noter af abrikos, appelsinskal og nødder. En frisk vin, der fungerer glimrende til lagret ost eller til krydret og stærk mad.
Læs mereLæskende og stilren orangevin med flotte noter af abrikos, appelsinskal og nødder. En frisk vin, der fungerer glimrende til lagret ost eller til krydret og stærk mad.
Læs mereFør 119 kr.
Pære
Citron
Mandarin
Appelsinblomst
Honning
Fersken
Mango
Rose
Blomme
Citronskal
Hvid peber
Beskrivelse
Orange er ikke rosé
Hvor rosé bliver produceret på røde druer, så er Orange vine produceret på hvide druer. Derfor er profilen på de to typer af vine også meget forskellig. De fleste rosévine er lettilgængelige og bedst egnet til terrasse og hygge, hvor mange Orangevine ofte har mere struktur, dybde og bid (tanniner), hvilket gør dem særdeles egnede til mad.
Sådan bliver Vin Orange til
I stedet for at høste i dagtimerne i den hede sydfranske varme, så høstes folkene bag Vin Orange i de kølige nætter for at minimere risikoen for oxidation og samtidig opbevarer friskhed og kølighed.
Orangevin er en type vin, der har fået sit navn fra den karakteristiske orange farve, som kan variere fra lysegul til dyb ravfarvet. Det er en type hvidvin, der er produceret ved at lade drueskaller og ofte også stilkene gære sammen med mosten i en periode. Dette adskiller sig fra den typiske fremstillingsproces for hvidvin, hvor drueskaller normalt fjernes fra mosten før gæringen begynder.
I fremstillingen af vinen bliver druerne Muscat Viognier og Grenache Blanc placeret i en betontank, ganske som vinhuset også gør ved deres rødvine. Herefter får druerne – ved lav temperatur – en såkaldt kold iblødsætning ved 4-5 °C (cold soaking) i næsten en uge, hvor der ekstraheres farve, smag og aromaer. Altså mere dybde og kompleksitet.
Herefter bliver den alkoholiske gæring startet ved 18°C og efterfølgende får vinen yderligere 5 dages maceration (udtrækning af tanniner og farvestoffer).
Prøv Vin Orange til mad
Klar orangefarvet med intense aromaer af appelsinskal, tørrede blomster, abrikos og et strejf af nødder. Smagen er virkelig frisk, livlig og velafbalanceret. Syren er her, men er behersket og understøtter den saftige frugt. Vinen har en pæn, lang og intens eftersmag.
Det fine lille bid gør at Vin Orange står godt til lagrede oste, krydrede kyllingeretter, indisk, mexicansk eller mellemøstlige køkkener, svamperetter, tapas samt grillede grøntsager.